fredag 31 augusti 2007

PMS till döden skiljer oss åt

Läste i kvällstidning på jobbet att en kvinna mördat sin man under påverkan av PMS. Man blir ju lite skärrad. Fakta om PMS, var tionde kvinna drabbas av en PMS som påverkar deras vardag negativt, var tjugonde kvinna lider av en speciellt elakartad variant som kallas PMDD. Sympton kan vara aggressivitet, värk, ångest, depression, impulsivitet och personlighetsförändringar. Vissa antidepressiva läkemedel kan hjälpa vissa kvinnor med besvären. I England och Frankrike är det vanligt att PMS åberopas som förmildrande omständighet vid våldsbrott utförda av kvinnor.
Jag måste nog fråga doktorn om jag kan få någon hjälp med min PMS. Jag känner igen symptomen och det värsta är att det nästan alltid går ut över familjen. Jag kan inte förklara varför jag så plötsligt blir så arg och jag kan inte bli kvitt ångesten av att bete mig som en schizofren hysterika som i ena stunden skriker och gapar och i nästan stund kramar och gråter. Att det kan gå så långt att man slår ihjäl någon har jag aldrig hört, men på något sätt har jag inte svårt att förstå det. Under PMSperioden svartnar det, det blir kortslutning när man stöter på en motgång eller mindre problem. Det är som om någon sitter och enträget pickar en på axeln om ni kan tänka er in i den situationen.
Hämtade barnen halv sju på dagis idag, ensamma kvar. Hem och försökte få ihop något att äta på två röda medan Storasyster såg slutet på Bolibompa och Liten klängde på mig. Vi var alla tre trötta och att få till Fredagsmys önskat av Storasyster liknade en omöjlighet. Gjorde ett tafatt försök med popcorn innan vi alla däckade i dubbelsängen. Smög upp strax före tio, måste duscha och dra ut lite papper till konferensen imorgon. Ska vara på kursgården klockan åtta.

Inga kommentarer: