onsdag 1 augusti 2007

Sjukgymnastik, bostadsbidrag, stranden och Hemglassbilsjakt

Sov riktigt skönt nästan hela natten och tyckte t o m att ryggen kändes okej på morgonen, men det bar ändå av till sjukgymnasten och hon konstaterade att den hoppat snett och hakat fast sig. Hon drog och töjde och det gjorde himla ont och bredvid stod orolig ett och etthalvtåring och sa "mamma, mamma" hela tiden. Ibland tror jag det är det enda hon kan säga. Sen fick jag massage och linement och gå hem. Ryggen kändes som ny.

Barnen badade lite i bassängen, vi åt lunch och sen hämtade vi systers barn på fritids för att ta dem med till stranden. De är nämligen ensamma på fritids den här veckan och då är det så synd om dem. Av någon anledning så är alla barn på det privata fritidset (och tidigare dagiset) alltid lediga hela sommarlovet, jullovet, påsklovet och alla andra lov och klämdagar. Tyder kanske på att alla föräldrar (utom syrran och hennes man)är lärare. Vårat dagis slår de ju ihop med ett annat dagis i samma enhet under fyra veckor och då kan det vara lite jobbigt för barnen med annan personal, andra barn och ibland andra lokaler. Men nu har ju mina barn inte upplevt det på två somrar. Vet inte hur jag ska fixa nästa sommar, men annars har jag bestämt mig för att söka in och läsa till lärare på distans. Det blir väl inte den här hösten, men förhoppningsvis nästa. Sen får jag ju sommarlov.

Gick igenom posten och hade fått besked från Försäkringskassan om att vi får betala tillbaka hela bostadsbidraget. Det är väldigt underligt det där att det baseras på årsinkomst. Jag hade ju t ex en rätt god inkomst under 2006, förutom det två sista månaderna, men då kunde jag inte söka bostadsbidrag för min årsinkomst hade redan blivit för hög för att jag skulle få något. Däremot sökte vi för 2007 eftersom jag skulle vara helt mammaledig under januari och februari och min sambo var fortfarande helt sjukskriven då (liksom november-december 2006). I mars började jag jobba och strax efter också min sambo, men vi visste fortfarande inte i vilken omfattning det skulle bli för någon av oss. Under sommaren skulle jag vara mammaledig helt i två månader igen. Nu gjorde jag en ny beräkning av årsinkomst (eftersom jag kände på mig att det kunde bli strul) och skickade in till FK. Nu visar det sig att om jag jobbar heltid under hösten (som jag planerat) och min sambo fortsätter som nu så har vi inte rätt till bostadsbidrag, inte ens under det gågna året, så vi får alltså betala tillbaka 4200 kronor. Hoppas verkligen att de gör en ny beräkning igen om det visar sig att jag inte alls hittar ett heltidsjobb och min sambo t ex blir sjukskriven igen. Inte lätt att veta i förväg vad årsinkomsten kommer att bli och jag har ju lika lite att leva av i januari även om jag får ett välbetalt jobb i augusti.

Vi stannade på stranden i nästan tre timmar. Liten sov ingenting. Vi åt mackor, bullar, drickyoghurtar och äpplen. Barnen låg i vattnet hela tiden. Det var lite surt hos min äldsta när vi lämnade av systerbarnen, men sen gaskade hon upp sig när jag påminde om att vi skulle handla hos hemglassbilen. Det var bara det att det var lättare sagt än gjort.

Vi hörde bilen när vi kom hem och jag ringde gratisnumret för att ta reda på när den skulle vara hos oss. Nästa vecka fick jag till svar. Men jag hör den ju, var är den nu då? undrade jag. Det kan inte jag veta, snäste tjejen i luren av... Ringde brorsan som tidigare haft någon kontakt på Hemglass och han rådde mig att kolla via Internet, men jag fick ingen bättre information där. Ringde igen och fick tala med en trevligare kvinna som gav mig direktnumret till bilen. Men den som svarade där körde inte själv den här veckan, men bekräftade att bilen var i området och borde vara på plats ungefär den tid som den skulle vara nästa vecka. Vi hörde inte längre bilen.

Åt middag och Liten somnade. Storasyster och jag gav oss ut på glassbilsjakt genom stan. Hade listat ut rutten och vi åkte två varv utan att hitta bilen trots att den borde vara ute minst en timma till. Till sist gav vi upp och åkte till Coop och köpte varsin glass, tittade lite efter textilfärg men hittade ingen och tankade bilen.

Nu känner både ryggen och jag mig ganska trötta. Kanske skulle nanna kudden som resten av familjen. Ska bara kolla om jag ska söka några jobb först.

Inga kommentarer: