fredag 3 augusti 2007

städa städa varje fredag...

Idag är första dagen den här sommaren som vädret gjort att jag blivit tvungen att ändra mina planer för dagen. Vi hade ju tänkt batikfärga kläder i trädgården, men nu regnade det ute och det verkade inte vara någon bra idé. Istället satte jag fart med att få lite ordning hemma; vika tvätt, plocka upp kläder som jag tagit upp ur källaren till minstingen, städa badrummet och installera levande ljus i detsamma, slänga ut mattor och skaka dem, moppa golven, fuskdammsuga stora mattan i vardagsrummet, sortera leksaker i lekrummet mm. Hela tiden med en Liten i hälarna som ramlade och ramlade och ramlade...

Jag tror hennes fötter är små, det är därför hon ramlar. Jag vet inte, men någon anledning måste det finnas. Inte konstigt att hon vill bli buren. Måste vara jättejobbigt att ramla hela tiden. Vid halv tolv var det dags att muta ungarna med lunch, ryggen var slut och städningen fick duga för den här gången.


Barnen åt trasig, upptinad blodpudding och jag fick nöja mig med två chorizo som legat i kylskåpet ett par dagar och måste ätas. Har börjat ha spisen barnsäkrad eftersom Liten går och pillar på allt hela tiden. När jag tog bort barnspärren missade jag att en platta var på och lyckades bränna sönder en av mina skärbrädor (den för kött).

Efter lunchen tog vi en snabbfika hos en väninna innan Liten skulle sova. Jag fortsatte vika kläder och plocka ihop grejor som jag ska sälja på loppisen imorgon. Äldsta tjejen fikade och gnällde över att hon inte hade någon att leka med, ville ringa kusinen. Kusinen ville leka, men ingen kunde fixa över dotter till kusin, inte just då i alla fall. Jag fick ge upp mitt plockande och gick ut för att öva cykling med dottern. När Liten vaknade körde jag upp henne till kusinen och åkte själv hem för att laga mat och packa bilen inför loppisen. Jättekul att packa bilen med en rygg som redan var överansträngd av städningens alla böjrörelser...

Hämtade dottern igen vid åtta och då var hon sur och tvär och otrevlig och ville inte alls åka hem, inte alls sova eller någonting. Och sen fick hon ångest och började gråta för att hon varit otrevlig och kastat kuddar och knuffat lillasyster osv. Jobbigt jobbigt, men nu sover hela familjen utom mamman som ska diska och förbereda lite mer inför morgondagen innan sängen.

Inga kommentarer: