måndag 27 augusti 2007

Snabbkassan en lönedag och stuginstruktioner

Trodde väl aldrig att dagen skulle bli så här lång utan större kontroverser vid fyratiden i morse då jag märkte att Liten inte kunde komma till ro igen efter att hon flyttat över till min säng. Hon gnällde och sparkade och jag trodde att nu kommer reaktionen på sprutan hon tog i fredags. Den skulle ju komma 3-10 dagar efter spruttillfället, lagom tills jag skulle börja jobba igen. Var nästan gråtfärdig när hon äntligen slappnade av och somnade in igen vid halv sex och det var dags för mig att gå upp. Surt och inte ens fanns det sylt till gröten.
Fick sitta i snabbkassan hela dagen och eftersom det var folk sjuka och lönedag (och lite halvtaskig planering) så var det kö bort mellan frysarna nästan hela förmiddagen. Vänster axel domnade nästan bort före första rasten och inte en möjlighet att vila den ett par sekunder någon gång. Puh. På eftermiddagen började det dessutom gå riktigt hett till; två kunder höll på att råka i slagsmål (vet inte riktigt om vad, men jag tror jag fick båda på gott humör igen i alla fall genom att verka vara på "deras sida"). Sen var det en kvinna som var så nedrans otrevlig att man borde ha stoppat nåt ner i halsen på henne... När det är hennes tur böjer jag mig ner för att ta fram en påse eftersom jag ser att hon ska köpa strumpor och keps. Det är en vana som hänger med sen vi sålde kläder i butiken att vi alltid lade dem i en separat påse för att de inte skulle blandas med matvarorna och kanske bli kladdiga eller smuliga. "-Ska du gå på lunch nu eller?" snäser hon när jag ska ta fram påsen. "Nej då, det är ingen fara", kvittrar jag och börjar lägga ned strumporna i påsen. "Jag har inte sagt att jag ska ha någon påse", fortsätter hon i samma otrevliga ton. Jag förklarade för henne att vi brukar lägga kläder i påse och då kom hon av sig lite grand och såg sedan till att leta fram jämna pengar. Men visst undrar man vilken sida vissa har vaknat på.
Efter dryga sju timmar i snabbkassan med två halvtimmas raster så kände jag mig rätt mör, men stressade på upp i omklädningsrummet. Killen som har hand om stuglånet på banken hade ringt två gånger. Jag måste ringa ABFs ordförande och förklara att jag råkat dubbelboka eftermiddagen (trots att jag lovat komma på styrelsemötet). Försöker nå banken och ordförande på väg ut från jobbet, in i bilen, hämta sambo och döttrar, tanka och åka ut till stugan för att träffa säljaren (Gunnar) som skulle visa oss hur vattenpumpen fungerar, var årorna finns, var elledningen går, hur vi ska kompostera vår latrin mm mm.
Vi blir som väntat kvar på landet i flera timmar och blir lotsade såväl genom huset, tomten och området. Vi blir presenterade för kassören i samfällighetsföreningen och får oss till livs diverse historier om vad som hänt i området de senaste 300 åren. Nog för att han är gammal, Gunnar, och nog för att det var nästan ett halvt sekel sedan han byggde sin stuga, men 300 år... ja, spännande är det i alla fall. Den trettonde oktober är det städdag i föreningen och då måste man ju vara med och lära känna grannarna.
Trötta, griniga och hungriga kom vi tillbaka till stan strax före sju. Hade mutat äldsta tjejen med ett besök på McDonalds och det var bara att åka dit. Slapp vänta fem minuter eftersom jag tog cheeseburgare istället för hamburgare till ungarna. Äpplen och morötter bad jag dem behålla och ge till någon annan även om de förklarade att det ingick och att jag fick betala för det i alla fall. Morötterna är som tidigare beskrivits i denna blogg förenade med livsfara och något ofräschare än förpackade skurna äpplen har jag svårt att tänka mig.
Har sökt ännu ett lokalvårdarjobb idag. Det var det enda nya på tapeten idag. Imorgon ska jag sitta i kassan igen. Och sen ett par timmar i partilokalen. Nu ska jag sova alldeles snart.

Inga kommentarer: