lördag 21 juli 2007

Stränder

Vi provar stränder. Andra svenskar verkar tro att det är vinter, men jag och mina döttrar härdar ut på strand efter strand. Igår provade vi havsbadet i tätorten med det amorösa namnet Kärleksudden. Vi kom dit vid halv tolv med pizzor, kaffe och kaka. Så värst amoröst var det inte. Visserligen var vi väldigt ostörda (ingen var där), men det var oklippt gräsmatta, fullt av fimpar (så nån måste ha varit där), Kanadagåsbajs och skräp. Mattan som ska ligga under sanden låg rätt mycket över sanden och flytbryggan var inte ens ilagd, där ute guppade bara en röd boj. Men vi var nöjda. Barnen åt pizza och badade och efter ett par timmar fick vi sällskap av en väninna och två barn. Liten till och med sov middag på stranden. Vi var inte hemma förrän strax före fem. Då blev det middag, bolibompa, nattning för barnen och även för trött mamma.


Sov nästan ostört i nästan 12 timmar, men var fortfarande trött i morse strax efter åtta när Liten ville att vi skulle gå upp. Fixade frukost, ingen DN i lådan (nu blir jag snart jättearg), satte på barnTV, plockade ihop badgrejor (solen sken), gick till närmaste ICA och köpte picknickäta och packade bilen med mat, badgrejor, leksaker, filtar och diverse annat. Vi åkte till badet vid kommunens stora hamn, Kapellskär, och där var det faktiskt lite folk. Vi fick med oss pappan också och barnen var jätteglada även om han mest sov på filten. Festligt värre med kyckling, potatissallad, baguette och juice. Storasyster badade flera gånger trots att det var kallt i vattnet (nästan ingen annan badade på hela dagen). Roligast blev det då de stora Finlandsbåtarna gick förbi och det blev höga vågor.


Idag sov Liten ingen middag alls, börjar visst avta mer och mer, men å andra sidan somnade hon till Bolibompa och det är ju också skönt. Nu ska jag ta det lugnt framför TVn ett tag. Är så otroligt trött. Imorgon ska det också bli soligt, men sen kommer storm och regn och då kanske inte ens jag och döttrarna kan trotsa klimatet längre. Då får vi väl baka. Gnatt så länge.

Inga kommentarer: