torsdag 28 juni 2007

Vädret, missnöjesyttringar och aborter


Enligt lokaltidningen så pratar alla om det dåliga vädret just nu. De tycker synd om alla som har semester. Det finns ju ingenting att göra, bara sitta inne. Konstigt, vi har ju varit på simskolan varje dag. Och barnen har badat. Varje dag. Igår regnade det visserligen, det gjorde det, och vi fick byta om och fika i bilen. Och på kvällen när jag tappade välling över hela köket så åkte ena trasmattan ut i regnet och i morse var den givetvis ordentligt blöt, men efter att jag slängde ut den i solen verkade det på eftermiddagen som om den skulle kunna torka till kvällen. Så kom det nån skur från ingenstans, som om någon öppnade himlen och tömde ut det sista vattnet. Och allt var blött igen. Mattan samt strandfilten som också låg i solen för att bli lite mindre fuktig. Nu är den dyngsur och jag bryr mig inte ens om att ta in grejorna ikväll. Hoppas på sol imorgon.

Men som sagt, måndag tisdag badade barnen hela dagen och igår regnade det och idag blev det bara bad till ca ett. Det är väl inte så illa pinkat på fyra dagar?

Idag fick jag ett SMS från en studiekamrat från universitetet som undrade om jag visste att jag är på framsidan av Arbetaren den här veckan. Det är alltid kul att förhindra människor från att glömma bort en på olika sätt. "När du tror att du kommit undan, att du är långt från mig och mina idéer, då ska jag dyka upp där du minst anar det!!! Hahaha." För några år sedan åkte en arbetskamrat till Stockholm på nåt evenemang och det första hon fick se när hon klev av bussen var min nuna på framsidan av Citytidningen. Hihihi... Arbetaren går förresten inte att köpa var som helst. Jag tror det närmaste stället här var Vallentuna.

Annars har visst några läsare av min blogg upprörts över att jag skrivit att omorganisationen på ABF handlar om missnöjesyttringar från styrelsen. Vad jag skrev eller vad jag menade i alla fall, var att det till viss del hade med det att göra. Det väsentliga var centrala direktiv. Men, missnöjet som jag syftar på är bl a hur verksamheten i norra kommundelen har skötts samt anställningen av en person för ett par år sedan. Personer som uttryckt missnöje med dessa saker sitter idag i styrelsen och har möjlighet att påverka. Missnöjet menar jag, är inte riktat mot personalen utan i första hand mot den tidigare styrelsen. Dessutom vill jag att alla som läser detta ska veta att det jag uttrycker i bloggen är mina personliga funderingar och tankar och som jag säger i mitt motto; Jag säger något så har jag någonting sagt.

Apropå ABF så ska visst En bok för Alla läggas ned. Tråkigt, tänkte jag flanera, men jag vet faktiskt ingenting om saken. Det kanske blir något nytt, bättre. Jag får avvakta.

Utanför Kds kongress står människor med banderoller med foton på elva veckors foster och kräver att abort bara ska tillåtas t o m tolfte veckan. Så vad försöker de åstadkomma med bilder på elva veckors foster? De ska ju fortfarande få mördas enligt deras sätt att se det hela.

Jag är själv en människa som aldrig skulle klara av att genomgå en abort om inte fostret visade på väldigt svåra skador, men det har ju med mig att göra och jag hoppas att de som är som jag får det stöd de behöver för att kunna klara av sina liv om så skulle behövas. En generös abortlagstiftning är ändå superviktig. Alla barn är inte välkomna till världen. Alla presumtiva föräldrar kan inte ta hand om ett barn. Alla tillfällen i livet är inte rätt. Och det borde väl också vara en mänsklig rättighet att bli älskad och omhändertagen? Efterlängtad. Förutom detta är det ju de facto att illegala aborter hotar, inte bara barnets, utan även mammans liv.

Göran Hägglund, kd, tar avstånd från demonstranterna utanför kongresslokalen. Han tar också avstånd från USAs fångläger på Guatanamo. Bravo, bravo. (ja, man måste kunna ge alla beröm)

Glömde skriva en sak om midsommar förresten. Skulle ju ha gjort det förra veckan. Det är en episod från ett avsnitt av Skärgårdsdoktorn (som en period började direkt efter Bolibompa på söndagar) som jag slötittade på innan sängdags en gång. Den tolvåriga dottern (Wilma) och hennes kompis sitter på midsommar och försöker tvinga i sig öl för att bli fulla. Wilma säger:
- Måste man bli full på midsommarafton?
Kompisen funderar ett tag och svarar sedan:
- Vet inte, men alla vuxna blir det.

Även om det inte är midsommar än på ett tag så kan ju ni vuxna som läser den här bloggen fundera över det till nästa storhelg. Sov nu gott. Imorgon blir det mer mammapolitik då vi ska författa debattartiklar hos socialdemokratisk småbarnsmamma med sockerkaka.

Inga kommentarer: