tisdag 5 januari 2010

Smidigt?

Alltså, kylan gör ju sitt till när saker och ting inte vill fungera smidigt. Bara det att det är så jobbigt att ta sig ut för att rätta till någonting. Idag startade inte bilen, och när jag väl fått hjälp med startkablar, så var det stört omöjligt att få bort isen från rutorna, speciellt den på insidan. Jag nådde liksom inte rutan eftersom det var en mage och en ratt i vägen... Åkte ett varv för att ladda batteriet lite och hade sen turen att få låna en sladd till motorvärmare och kupévärmare. Den stod väl på några timmar, men tror ni det blev isfritt??? Halva framrutan åtminstone, tack för det.
Igår när Storasyster var och åkte skridskor gick nya skridskon sönder, vid andra åket. Alltså måste jag ut och byta skridskor närmaste framtiden också, äsch vad tarvligt och det är tredje julklappen hon måste byta (ändå köpte jag inte allt på Rusta i år, det året fick jag nämligen byta 5 grejor på juldagen).
När vi kom hem ville ena bilen på bilbanan inte funka, nu började mamman bli svettig, lade ifrån sig löken till köttfärssåsen mitt på lekrumsgolvet och började meka. Tur man inte är helt tappad bakom en vagn, efter en stund hittade jag en kabel som lossnat och fixade bilen.
Dottern lånar datorn och spelar på Bolibompawebben, tjugo minuter senare, illtjut. Hela bildskärmen har vänt sig vertikalt. Tvärsvårt att flytta musen.... försök inte, det är inte roligt. Mamman hade ingen aning om hur detta skulle lösas, blev irriterad och kastade barnen i säng. Skulle ju skicka in tentan ikväll...
Men så fort barnen låg i sängen och Mozart svämmade ur sovrummet så kunde mamman stressa ner och få ordning på datorn, tack och lov. Nu återstår sista tentagenomläsningen. Om jag orkar. Annars får det bli imorgon. Undrar om det är öppet så man kan byta skridskor imorgon också....

Inga kommentarer: