tisdag 3 februari 2009

Dyra hyresrätter

På nyheterna på radion i morse berättades att hyresrätter nu säljs öppet på Internet. Detta trots att handel med förstahandskontrakt på hyresrätter är olagligt. Det är t o m olagligt att antyda att man vill ha betalt för ett kontrakt. Så det borde ju inte vara något problem att plocka in dem som publicerat annonserna. Men så verkar det vara...
Det är också så att den som köper ett förstahandskontrakt inte begår en olaglig handling, men riskerar att bli av med lägenheten om affären uppdagas. Därför finns inget intresse hos någon av parterna att den olagliga historien ska bli känd.
I kommunals länstidning läser jag om det borgerliga projektet att försöka få människor i miljonprogramsområden att köpa sina hyresrätter. 33 miljoner kronor har man lagt ned på detta under ett och ett halvt år. Och ett enda område i Akalla har man lyckats ombilda till bostadsrätter. Inte ett enda område i Rinkeby, Tensta och Husby.
Enligt tidningsartikeln var detta något som man var medveten om när man satsade pengarna. Man var inte ute efter att ombilda de gamla förfallna hyresrätterna till bostadsrätter, man ville bara se ut som om man var på "den lilla människans" sida.

Inga kommentarer: