fredag 19 oktober 2007

snö, kort möte, trött Liten


Usch,, gick upp klockan fem efter en natt med skördetröska i sängen. Fy så hon låter, min femåring, men jag har ju fått en tid hos läkare nu. Men troligtvis är det bara en tid för att få en remiss till öron-näsa-hals, så vi kan få dras länge med det här eländet. Nu är det tre veckor och i över en vecka har hon sovit inne hos oss eftersom hon vaknar och får mardrömmar. Ja, jag har båda tjejerna hos mig nu eftersom Liten varit dålig och sovit oroligt hon också.

Jag var på ett ca en timma långt möte i Lidingö stadshus och sedan var jag på väg hem igen. Fick åka Moderatbil med ordföranden till Östra station. Hade ju min partijacka med mig så jag kände mig någorlunda skyddad, men egentligen tror jag att jag är immun mot moderater just.

Hann knappt innanför dörren och slänga upp Bygg och Miljönämndens lunta inför måndagsmötet på bordet förrän de ringde från dagis och sa att Liten var hängig. Jaja, bara att skyffla på sig skorna och knata iväg. Oj oj oj, vad jag har knatat den här veckan när bilen är på reparation. Fattar inte att jag klarade mig utan bil förut. Och i morse var det dessutom snö på bilarna utanför fönstret. alltså tidigt i morse. På bilarna som kom in från landet och parkerade utanför oss. Snö. Kallt och ruggigt att gå. Jag hade aldrig valt det om jag hade haft tillgång till bil.

Liten var trött, ja, det blev en lång dag igår och en kort natt. Tidig morgon och tydligen hade hon inte direkt sovit på dagis. Hon somnade ett par timmar hemma istället efter att hon fått lite mellis i magen.

Jag kom igång och skulle sy nya kuddöverdrag till de gamla soffkuddarna i stugan. Vi slängde ju soffan, men jag kunde inte låta bli att spara kuddarna, skyllde på att ungarna lekte med dem, men hade väl någon dold tanke om att jag skulle kunna använda dem. När jag bara hade en söm kvar vek sig av någon anledning symaskinsnålen. Typiskt. Och när jag öppnade lådan för att kolla om jag hade fler så hade symaskinsoljan läckt ut och droppade ner på mina byxor. Ännu mer typiskt. Inga fler nålar så nu måste jag köpa det och då kommer det att ta tid för jag är så snål när jag går i affärer. Och ner på stan orkar jag ju aldrig gå så det vill till att det finns på jobbet. Förresten måste jag ha kardborrband att stänga fodralen med också så...

Vill till landet snart, men jag ska jobba lördag, söndag, två möten på måndag, jobba tisdag + möten tisdag och onsdagkväll, studiebesök hela torsdagen och sen jobba fredag. Så om bara barnen håller sig friska så rusar det på med full rulle fart ett tag till. Förmodligen fram till jul, det är snart jul. Tänkte på det när jag krasst konstaterade att jag redan gått upp tre kilo och snart är det november och då är det ingen idé att ta itu med det och sen är det ju advent och jul och julbak och julgodis och minst tre kilo till. Åh, jag kan ju inte gå i mjukisbyxor hela tiden...

När jag satt i kassan igår så dök min gamla klasskompis som tipsade mig om ett jobb upp och lite så där skuldmedvetet talade jag om för henne att jag faktiskt försökt ringa, men en gång så var kontaktpersonen sjuk och sen hade jag inte lyckats komma fram nåt mer på telefon eftersom mina två älsklingar alltid får för sig att de ska ställa/lägga sig och gapa rakt ut så fort jag tittar på en telefon. Hon tipsade mig om att ringa idag vid tiotiden och jag sa ja utan att tänka på att exakt klockan tio hade jag ett möte. Ringde strax före tolv och fick besked att vederbörande satt i möte och skulle ringa upp mig. Men det har hon inte gjort, men spännande fortsättning följer. Nu ska jag bara kolla http://www.platsbanken.se/ innan jag sätter mig framför tvn och trycker i mig choklad en stund innan sängen.

Inga kommentarer: