söndag 7 oktober 2007

det går lika bra med selleri

Jag vet inte om "nästan-liv" går att kombinera med uttrycket "Det går lika bra med selleri" för i så fall är jag nog en nästanmänniska i alla fall. Men inte så att jag tar ketchup i stället för tomatpuré för det går absolut inte ens nästan lika bra. Annars byter jag gladeligen ut ingredienser i recept mot sånt jag har hemma och sånt som smakar bättre. Men inte sånt som smakar sämre, eller riskerar att smaka sämre, det passar jag mig för. Att experimentera är en del av det som gör matlagning och bakning roligt.
Idag har PMSen hållt sig i schack (trots att jag sov halva natten i Litens hårda säng, grymt besviken när jag vaknade). Känner mig så tacksam att jag nästan blir gråtmild. Liten har haft sina utbrott, flera stycken, det sista när vi hämtat en cykel åt Storasyster som Liten av någon anledning ville cykla på (inte ens Storasyster kan cykla på den än, en 20 tummare eller nåt sånt). Hon skrek och la sig raklång på trottoaren när vi skulle dra in den från bilen. Jag bar henne under armen och sa åt Storasyster att ta cykeln, men den konstrade och ramlade och Storasyster började gråta. Jag måste gå tillbaka och hjälpa till och Liten kom lös och slet i cykeln och skrek rasande. Okej båda två grät och skrek, jag lämnade cykeln mot väggen ute, gick in och stängde dörren. Där fortsatte kaos på kaos tills de fått i sig mat, sen blev det lite lugnare.
Vi har varit vid stugan hela dagen och idag var det varmare ute. Vi grillade korv och fikade, promenerade, ställde ut lite möbler som ska slängas, byggas om till kaninburar mm. Hade besök av väninna och två söner, ena sonen blev kvar när hon åkte och jobbade. När vi kom hem kom också pappa hem och döttrarna tjattrade i mun på varandra om allt de gjort, skulle göra, ville visa etc.
Nu sover barnen. Av nyheter har jag bara uppfattat att sextonåringar slåss, mobbas, skjuts ihjäl och annat hemskt. Igår visades Hipp Hipp Hora på TV, men jag har redan sett den och tycker inte att den är att rekommendera för föräldrar till döttrar (eller tvärtom). Usch så fort det går, snart är barnen stora och behöver mig ännu mer. Hoppas klimakteriet är över tills dess så slipper de i alla fall en PMS-morsa.
Ny vecka. Väntar på SMS.

Inga kommentarer: