tisdag 27 november 2007

Köpfri dag

På söndagar har jag DN och i söndags läste jag om en manifestation som en förening gjort i samband med Köpfri dag som tydligen infann sig i lördags. Synd att jag inte visste om det för då hade jag hoppat saffranen. Iofs är mitt liv kantat av köpfria dagar, men det hade varit skönt att manifestera en sådan viktig sak.
Det roliga är sen när man läser runt bland bloggar och hittar en centerpartist som med bestämdhet hävdar att man undanhåller stackars barn i biståndsländer pengar när man inte handlar... Eftersom en del av BNP går i bistånd, så menar han att BNP sänks om vi struntar i och handla och då blir något litet fattigt barn utan mat. Vilken logik. Shoppa mer alltså!
Jag tycker verkligen att centern har skaffat sig en hel del lustiga representanter efter den senaste valet /även om en som jag beskyllt för att vara tokig centerpartist i denna blogg tydligen är folkpartist/. Annars tycker jag att det är roligt med människor som tänker och drar egna slutsatser, men ibland går det bara för långt...
Jag tycker Köpfri dag är ett alldeles underbart påfund och mitt förslag är att man också stänger butikerna denna dag. Tänk om butikerna någon gång var stängda. När jag var liten var de stängda lördagar, söndagar, helgdagar etc. Det fanns många köpfria dagar då. Det roliga med Köpfri dag är också att man på många ställen runt om i världen har givit bort saker till varandra istället, gratismarknader.
Helskoj. Och om de fattiga barnen i de länder som Sverige fortfarande ger bistånd till överhuvudtaget ska ha någon framtid måste vi nog börja återanvända och inte hela tiden producera nytt att konsumera.

Inga kommentarer: