onsdag 14 november 2007

Jobbsökartips

Nu har jag läst "sökajobb-tips" på MSN och gjort om min ansökan igen. Jag är faktiskt inte helt säker på att jag vet vad ett CV och ett presentationsbrev är, alltså, jag trodde jag visste det, men vissa kommentarer (som att man inte ska skriva att man är ambitiös i ett CV) gör mig fundersam. I mitt CV (eller meritlista som jag envisas med att kalla det) står det bara vilka jobb och utbildningar jag haft med datum, uppspaltat, kallt och faktamässigt. Var skulle man över huvud taget få in ett ord som ambitiös?
Sen skrev de på flera ställen att många glömmer att skicka med presentationsbrevet. ÖH? Är det inte det som är själva ansökan till jobbet? Man kan väl inte bara skicka en förteckning över sina tidigare arbeten? Och så stod det att man inte skulle skriva varför man slutat på ett jobb i CV:t. Jag fick bilden av att CV var någon slags berättelse om livet, vilket jag i såna fall tycker är mer presentationsbrevets roll.
Det stod också att man inte skulle skriva om sitt privatliv och sina intressen, tvärtemot alla tips som jag fått muntligen från människor. Och jag vet att folk som varit på intervju och fått jobb har skrivit just om sina intressen. Så skulle man inte skriva att man t ex var ansvarsfull eller flexibel eller kunde uttrycka sig väl i tal och skrift utan man skulle exemplifiera vad man gjort så att det med all önskvärd tydlighet framgick att man kunde detta eller hade dessa egenskaper.
Ärligt talat, jag tror jag kan allt utom att söka jobb. Och jag liksom känner inte för att lära mig det heller. Vill de inte ha mig som jag är... etc, ja, det känns lite grand som att slicka chefen i röven innan man ens träffat honom/henne.
Efter middagen (som vi intog med väninna och hennes tre barn här hemma) när jag böjde mig ner och skulle plocka upp leksaker som låg mitt i vägen så dunkade huvudvärken (ja, samma som jag haft sen i lördags) till igen och plötsligt kände jag något droppa. Från näsan. Näsblod. Blä. jag är nog inte riktigt frisk. Eller så är det november. Den kom inte förrän den tionde det här året, hoppas bara att den inte håller i sig till tionde december nu istället.

1 kommentar:

Anonym sa...

HOW TO MAKE MONEY AT HOME!!!

Hiya! I'm Kim. I just discovered a wonderful way to earn top buck$$$ online doing almost nothing.

Simply follow these steps:

1. Create a paypal PREMIUM Account for yourself. It is free and easy! Just copy & paste the following link into your

internet browser:

https://www.paypal.com/j1/mrb/pal=EDBJXY2SQJCNJ

Or click here to go to PayPal website!

2.Then go to the following link (copy & paste the following link into your internet browser):

http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=invarbrass

EARN $6.00 Welcome Survey After Free

Registration!


Join this site. It is also free and very simple to join. You get paid for completing surveys over there 6$ to 40$

dollars per survey and 1.25$ per referral! A survey takes only 3-5 minutes to complete. Thats a lot of money for a

few minutes of browsing!!! You will earn a few 100s of bucks in JUST A FEW WEEKS ......I myself have made about 700$

this month and still collecting some exta cash!!!

4.. You can use PayPal money to buy stuff on ebay and other internet shopping sites with the money that you earned

from AWSurvey!!!

5. That's it! So Simple and easy! I swear it works!.

I learnt this from another friend and I thought it will be good for my friends here. So I thought of helping...