torsdag 22 november 2007

Grattis Tord 85, partimedlem i 60 år och kassör i 30!


Liten hade en bättre natt än den föregående och idag var hon inte alls så sjuk längre. Men man ska ju helst vara hemma en dag frisk också innan man orkar med att vara på sitt "arbete". Idag var hur som helst en dag fylld av vårdinrättningar, i alla fall kändes det så för oss som inte är vana att besöka hälso/sjukvården i tid och otid. Jag började redan 08.15 med cellprovtagning på MVC.


Det var lätt att avgöra att detta var en dag enbart ägnad åt cellprovtagning, då ingen i väntrummet såg det allra minsta gravid ut. Sanningen är nog att de flesta passerat bästföredatum för graviditet för flera år sedan. Det var löpandebandprincipen, kvinnor gick in och de gick ut och många träffade bekanta och pratade en stund. Med Storasyster på dagis och Liten på magen så fick man då skrapa loss ett litet prov från livmodertappen som förhoppningsvis ska visa att man är frisk.


Vi tog bilen hem (Liten jättesur för hon vill bara åka vagn) och hann med en kopp kaffe innan det var dags att hämta Storasyster och bege sig till ÖronNäsaHals och kolla halsmandlarna. Vi hade fått en återbudstid, vilken det kändes värt att nappa på eftersom det var två månaders väntetid. Ja, jag vet, man kan välja att gå någonannanstans där det inte är väntetid, men då skulle jag alltså ha ringt barnläkarmottagningen, bett läkaren att återkalla remissen och skicka den någonnannanstans. Bara det hade tagit tid och vi hade inte kunnat ta en återbudstid med samma enkelhet som när vi hade besöket på hemmaplan. Så vi kom nog fortast till hjälp på detta sätt ändå.


Halsmandlarna var stora, men inte jättelika och eftersom problemen med snarkningar och andningsuppehåll givit med sig lite, så fick vi en återbesökstid i februari. Eventuellt behöver hon inte operera och det vore väl skönt. Nu sover hon så sött och snarkar inte alls (peppar, peppar).


Vi åt lunch hos mormor och på vägen hem somnade Liten i vagnen, så jag hann dammsuga både ungarnas rum och vardagsrummet, hänga tvätt och skriva ut dagordning och andra handlingar till kvällens styrelsemöte. Mitt i pannkakstillverkandet ringde föredragande till kvällens medlemsmöte och talade om att han var sjuk. Ja, det var han nog. Jag ifrågasätter inte det, men visst är det tråkigt att det alltid händer att de personer vi bjuder in får förhinder på olika sätt. Det känns att vår stad ligger långt från Storstan.


Tjejerna och jag åt pannkakor och packade oss iväg till partilokalen. En iofs väntad, men i detta sena skede ändå oväntad, diskussion blossade upp och drog ut på tiden. Alla som är föreningsaktiva har säkert varit med om det, en sak diskuteras, man kompromissar, blir någorlunda överens, går vidare, kommer till nästa fråga, kompromissar, går vidare och helt plötsligt en dag sitter någon där som inte alls deltagit i diskussionen hittills och har helt andra åsikter. Gå tillbaka till Fängelse - gå direkt i fängelse-utan att passera Gå. Ruta ett.


Och som ordförande är man då tvungen att försöka få alla nöjda, att hitta medelvägen för de som snart ska spränga målsnöret och de som precis har startat. Ibland är lasset tungt att dra. Tur då att det finns partikamrater som fyller år och bjuder på tårta. Att föredragande inte kom blev ingen katastrof. Vi åt tårta, drack kaffe och diskuterade ... politik... Kassören fyllde 85, har varit med i partiet i 60 år och kassör i 30. Värt att fira. Inte ger man upp när man har sådana förebilder.


Imorgon blir det Bygg och Miljönämnd. Ev åker vi till stugan. Om ni inte ser någon kommentar här kan ni alltid prova mobilbloggen på länken till höger. Vet inte om jag orkar kolla nya jobb idag. Har skrivit protokoll och medlemsutskick och klockan är 00.08 nu. Kanske ska försöka sova.

Inga kommentarer: