fredag 29 maj 2009

Varför ha valrörelse i maj - tycker de inte vi har häcken full ändå?

Ur svensk synvinkel måste den 7e juni vara ett särdeles dåligt val av datum för ett val. Att överhuvudtaget försöka få människor i aktiv arbetsför ålder att bedriva en valrörelse under maj månad. Maj månad med fika på dagis, maj månad med skolutflykter och klämdagar, maj månad med studentfester och förberedelser för olika typer av skolavslutningar, sluttentor, slutprov mm.
Själv har jag inte hunnit bidra ett dugg till någon valrörelse. Jag ska gå och rösta det ska jag, men det blir väl det. Jag har haft jämnt skägg med dagisfester såväl på jobbet som på dotterns förskola, skolutflykter och friluftsdagar för äldsta dottern. Slutarbeten som ska skrivas till slutet på min egen kurs, skolavslutningar, planeringsdagar på fritids och på dagis och sen försöka hinna med det som ska göras på jobbet innan sommarstängning på de dagar som är kvar att jobba på.
Idag var jag s k ledig eftersom dotterns förskola hade planeringsdag. Det blev en väldigt stressig dag. Efter att vi skjutsat Storasyster till skolan åkte vi och handlade, sen direkt till landet där vi lämnade av matvaror och matade kaninen. tillbaka till stan, kaffe, hängde två maskiner tvätt, åkte till återvinningscentralen med kartonger, en trasig pulka och ett trasigt dasslock. Gräver upp plantor somska flyttas till landet, diskar, slänger sopor, packar bilen med allt utom kylvaror och åker sen för att hämta Storasyster igen. Snabbt förbi McD och köper lunch/mellis som vi tar med oss till utbildningslokalerna på Nordrona där vi håller på med vår slututställning. Två av fyra i gruppen träffas och försöker tänka till det sista för att kunna få lite studiefrid i helgen. På måndag är det redovisningar hela dagen. Hem och hämtade fruktochgröntlådan samt kylvaror och cyklar och sen ut till landet. Klippte lite gräs medan barnen lekte in sig. Sen cyklade vi ner till stranden och barnen badade medan jag vilade lite på stranden. Hemma igen strax efter sju, gjorde färsk pasta och ratatouille till middag. Tittade på Talang med barnen. Såg Marit Paulsen på reklamen. Klart hon gärna vill till Bryssel, vem vill inte ha den lönen? Nu sover barnen tillsammans i samma säng i sitt rum så trötta och nöjda och snart kryper jag också ner och somnar nog direkt så jag kommer upp i tid att klippa mer gräs imorgon.

Inga kommentarer: