söndag 10 maj 2009

Gatudans i blå regi

Vi hann inte ut på landet. Helt kört var det för Storasyster skulle på ett kalas fredagkväll, sen ytterligare ett kalas lördag mitt på dagen och sen blev vi tillfrågade om vi ville gå och se när kompisen uppträdde med nycirkus lördageftermiddag. Det ville vi, eftersom även två kusiner skulle vara med och hela släkten skulle finnas i publiken. Och i och med att vi hade ett vattenmöte på partilokalen söndag klockan två kändes det nu helt omöjligt att hinna ut till landet och sätta potatis också mellan skurarna.
Det var Medborgarskolans streetdance och nycirkuscirklar som hade stort framträdande i tätortens största aula (som var fullsatt). Tjejer och killar dansade, och det var inte det fina folkets fina danser, utan gatudans, breakdance, hiphop, whatever you call it. En del danser kändes till och med som om de innehöll ett budskap. Och det var nycirkus, så extremt kreativt, jag bara önskar Storasyster snart blir åtta så hon får börja. Allt detta i moderaternas studieförbunds regi. Underbart.
Varför kan man inte göra det här på ABF? Varför fångas den ungdomliga energin upp på högerkanten? Dansen andades såväl ilska, engagemang, glädje och styrka, hallå, här måste vi finnas med...

Inga kommentarer: