måndag 18 maj 2009

Upptrappning, nedtrappning, avslutning, början...

Tja, nu börjar upptrappningen inför valet till EUparlamentet. Såg att mitt ofavoritparti, Folkpartiet, satt upp stora affischer utanför Storasysters skola där de försöker göra valet till en fråga om Ja eller Nej till EMU. "Ja till euron" står det med stora bokstäver. Och så gulliga bilder på militären som vill att barnen ska marschera på led genom skolan och bondtantan som en gång ville vända uppochned på EU (som vi inte hört så mycket från efter det).
I lokalpressen skriver någon att valet är självklart för den som vill studera och arbeta i Europa (det vill nämligen Socialdemokraterna förhindra enligt skribenten).
Igår var det partiledardebatt på TV (som jag missade eftersom jag kom försent från jobbet och led av en förkylning som tvingade mig direkt i säng utan att passera gå).
Ja och nu börjar nedtrappning av skolarbete och lönearbete inför sommarlov och semester (tiden går fortare än man tror nu).
Storasyster slutar nollan och börjar i "riktiga" skolan (vilket hon inte vill), Liten har gjort sina år på småbarnssidan på dagis och ska gå upp på storsidan (med 24 barn i barngruppen) (vilket hon f ö inte heller är särskilt entusiastisk över). Mamman jobbar kvar på samma avdelning och roterar inte förrän nästa år eller så... vad kurserna till hösten heter har jag inte riktigt grepp om. Jag ska ju läsa in 15 poäng i sommar också.
Avslutar således mitt sista skrivjobb på den här kursen (estetiska lärprocesser), försöker låta det vara, inte vara överambitiös, och börjar på den förra kursen, börjar på praktiken. Circling around. Och går i säng tidigt för att skrämma livet ur halsontet och förkylningen.

Inga kommentarer: