fredag 30 januari 2009

Vilken nyhet!

Först nu erkänner Elisabeth Höglund att hon blivit mobbad som barn. Jo, men det hade jag nog kunnat gissa. Jag har alltid gillat Elisabeth, kanske just av det skälet att jag kände det på mig. Men nu stör hon mig genom att gå ut och tro att klimatförändringarna inte är en följd av mänskliga aktiviteter. Den debatten är liksom över och har hon sovit i miljöfrågan i 20 år och nu plötsligt vaknat, så får hon väl köra den debatten där den hör hemma, bland de oinvigda.
Konstigt är att just kvinnor i 60årsåldern verkar vara en kategori som bestämt sig för att inte tro på Global warming. De har liksom uppnått en status av bekvämlighet som de inte är villiga att rucka på för att kvällstidningarna slår upp rubriker. Men vad kan övertyga dem då? Inte hjälper det att Elisabeth Höglund i samma kvällstidning avslöjar att inte heller hon köper detta. Skönt, för alla som vill fortsätta köra bil, köpa lyxartiklar från andra sidan jordklotet, ha det varmt och skönt inne även när man inte är hemma mm mm.
Förresten, sa jag att jag fick elräkningar på över 4000 kronor den här månaden? Det är ju inte sant... Tre nätavgifter (kommer inte varje månad) på sammanlagt nästan 1000 kronor, uppvärmning och hushållsel för lägenheten 2600 och sen 800 kronor för två månader på stugan där bara ett element håller 5-10 grader i rummet där pelargonerna står + en utelampa som lyser. Sanslöst, nu blir det kallare hemma...

Inga kommentarer: