torsdag 1 januari 2009

Gott nytt år 2009!

Det känns som om året gått fort, ja, tiden går fortare och fortare ju äldre man blir. Kan det bero på att man som barn har större förmåga att vara i nuet? Eller man kanske överhuvudtaget bara har förmåga att vara i nuet? När jag var mindre gick tiden betydligt långsammare, det är då ett som är sant.
Å andra sidan så känns det som om jag har jobbat på mitt jobb jättelänge, som om jag känt mina arbetskamrater alltid. Och då började jag ju faktiskt den 15 januari 2008, det var första gången jag såg dem som nu kommit mig så nära. Det är bra att det kan kännas så, det är bra att man snabbt kan känna samhörighet med nya människor, speciellt tycker jag att det är bra att jag som har känt mig som en Alien i hela mitt liv nu klarar detta med glans.
Igår blev en otroligt lugn nyårsafton, hela familjen var trött och Storasyster hade ont i magen. Vi åt festmiddag hemma i köket med glitterstjärnor på bordet och tända ljus, barnen finklädda och vi vuxna gjorde också en liten ansträngning. Efter maten somnade pappan i fåtöljen i vardagsrummet, kvart i nio orkade inte Storasyster (som inte kunnat äta någonting p g a magont) hålla ögonen öppna längre utan slocknade på soffan och kvart över nio snarkade Liten i mitt knä. Samtidigt vaknade då pappan, så lilla mamma fick ingen vila.
Vi segade oss fram till tolvslaget och fick god hjälp av Black Adder (annars hade det nog varit kört). Väckte Storasyster kvart i tolv och kvart över tolv vaknade Liten av allt smällande. Så satt vi då där hela familjen och önskade varandra Gott nytt 2009 och vi vuxna drack lite äkta champagne (som kändes rätt sur vid den här tiden på dygnet.) Halv ett gick jag och la barnen och slocknade i Litens säng. Skönt.
Det var inte mycket raketer heller. Började inte smälla förrän vid elva och var slutsmällt kvart över tolv. Rekordlite tror jag, men gnäller inte över detta.
Idag har solen strålat och vi begav oss till landet för att sätta på värmen inför helg i stuga. Vi plockade kottar och tallegren som jag ska ha till jobbet och tog en promenad för att se om isen låg på sjön. Det gjorde den tyvärr inte trots att det varit mellan fem och tio minusgrader i snart två veckor. Det blåste kallt, men var otroligt vackert (ska publicera bilder senare när batteriet laddat) längs stranden med isiga grenar etc. Vi drack choklad/kaffe och åt macka och åkte sen stelfrusna hem och värmer oss nu, tjejerna framför en film och jag framför dator.
Nu ska jag klyfta lite apelsin till barnen och tänka ut en bra årskrönika att bubblicera här på bloggen; vad hände egentligen 2008 och hur ska vi undvika att det händer igen i framtiden? So long.

Inga kommentarer: