söndag 18 januari 2009

Är inte helger tid för vila?

Efter en extremjobbig fredag hade jag behövt en lång lugn helg. Jo, jag lovar, minus elva grader, bilen startar inte när jag stress lämnat barn på dagis och skolan. Står på "förbjudetattstanna-zon" utanför skolan och bilen är död. Jag har 47 minuter på mig till jobbet. Börjar tokblöda och rusar in på fritids och lånar toaletten. Ringer nyvaken bror. "Sover du?" "Nej, jag sitter på sängkanten, jag är snart där."
vi håller på i en och en halv timma, provar med startkablar, ingen reaktion, ner till Volvo och köpet bogseringslina, bogserar ner bilen, jag fryser!!!! Lämnar nyckeln och bror skjutsar mig till mammas jobb och jag lånar hennes bil. På jobbet nio i stället för halv åtta. Ingen skada skedd. LUgn dag och jag slutar tidigt. Lämnar tillbaka bilen, trött av allt blödande. Hämtar min bil. Det hade bildats oxid vid startmotorn. Nu funkar den igen. 585 kronor. Ja, tack och lov utan nollor efter i alla fall.
Igår, lördag, började jag med att strippa granen och slänga ut den genom fönstret. Sopsäckarna hade någon ätit upp, men vi baxade in den i bilen och åkte upp till energiverket som just idag betalade en trisslott för en gammal gran. Ingen vinst, men kaffe och fiskedamm till barnen. Sen skulle vi tvätta bilen i en biltvätt. Första gången någonsin för min del. Ca 40 minuters kö. Kul med två barn. Hade fått instruktioner att klämma fast antennen i dörren för att den inte skulle bli förstörd, men jag lyckades nog bryta av den själv nu. In i dusch och borstning av bilen. Liten blev rädd naturligtvis.
Efter biltvätten var de så dags att storhandla. Som tur var ville barnen vara i lekhörnan, så jag fick handla i fred. Det tog en timma och jag var tvungen att använda tre olika kort för att lösa ut mig själv. Januarifeeling. När vi kom hem och fått på fika så var klockan redan halv fyra...
Sambon var i Rinkeby och handlade turkiska varor så vi åt ändå inte middag förrän strax efter halv åtta och barnen kom inte i säng förrän strax före tio. Puh. Så sov vi till nio i morse också, behövdes. Men sen har jag städat, diskat och tvättat i ett. Har inte haft tvättmedel på hela veckan och två kissnätter så det var en del att ta hand om. Julsakerna är förpassade till förrådet. Måste köpa ett nytt grenuttag till vardagsrumsfönsterlamporna eftersom det andra måste ha gått sönder då barnen spillde vatten ur prydnadskvarnen från Österrike i den gamla under städningen. I vilket fall som helst fungerar den inte längre.
Skönt att äta middag hos mamma idag. Och att vara ledig imorgon.

1 kommentar:

Hanna sa...

Det är inte lätt att vara mamma....
Hoppas du fick en någorlunda lugn söndag ialla fall.