tisdag 27 januari 2009

Betongalliansen, eller Concrete Aliens, - strikes... Again

Ja, så har då Concrete Aliens slagit till igen. Jag kallar dem för Aliens för deras resonemang är för mig så häpnadsväckande och främmande att jag nästan trillar av stolen och deras motvilja att ta in argument är hård som betong. Men det är klart, har man ingått en pakt så har man. Då går det ju inte att sitta på fullmäktige och ta in sakliga bra argument och ändra sig. Hur skulle det då gå med dragracingbanan???
Det måste ju vara den som gör att sossarna ställer upp på deta betongalliansförslag utan att blinka. Jag menar, både utomhusbad och vindkraftspark i Hallstavik skulle de med lätthet ha fått igenom i det rödgröna samarbete där de till vardags figurerar. Men nu var det någonting extra; en superlång, superbetongig, storskalig vattenledning som givetvis bara betongpartiet Moderaterna och deras lydhundar förespråkade. Visst är den dyr och visst är det så att, den av fullmäktige beslutade, utredningen om lokal vattenförsörjning inte är klar, men tänk; wow, det blir nästan som att bli ett med Stockholm, Sveriges huvudstad, Nordens Venedig, porten mot Öster. Kanske kan ledningen i framtiden omnämnas som Jansson-Larssonledningen som gjorde det möjligt för kommunen att utvecklas...wow, liksom.
På sedvanligt sätt struntar styrande politiker i att lyssna och fortsätter stå i talarstolen och tro hit och tro dit vad som är bäst. Vänta tills utredningen är klar så slipper ni tro, då har ni på fötterna. Lyssna på en proffessor i Limnologi istället för att dra lekmannaslutsatser inför ett så här stort och viktigt beslut. Jag vet att det är försent för dessa uppmaningar, men men... debatten kommer sent att tystna.

Inga kommentarer: