tisdag 20 januari 2009

Multipla personligheter och häxor

När Storasyster var i treårsåldern hade jag ett sjå att någon gång, en kort minut, få vara mig själv. Det var från morgon till kväll krav på att jag skulle vara Tigermamma, Lejonpappa, hund eller något annat djur. Visste knappt vilken röst jag skulle använda.
Nu är det Liten som kommit in i rollspelsperioden. Det är inte längre olika djur som gäller utan nu agerar vi olika familjemedlemmar och dagiskompisar/personal. De senaste dagarna har döttrarna helt sonika bytt identitet med varandra. Detta har orsakat problem vid påklädning, bilåkning (vill inte sitta i sina egna stolar) och vid lämning vid dagis och skola. Storasyster finner sig i att det hela är en lek, men Liten vägrar. Konflikt konflikt konflikt. Lite kul är det ju om man betraktar det utifrån.
På kvällarna har det i flera veckor nu varit Bröderna Grimms sagor som gäller och Liten ger sig inte om det inte blir en saga med häxa i. Helst av allt vill hon höra en saga som heter Rapunzel varje kväll. Och sen ska Storasyster höra en; ikväll blev det Hans och Greta, för vilken gång i ordningen vet jag inte. Tjejerna har varsin tjock, stor bok med Bröderna Grimm sagor, jättetunga att hålla i och, enligt mig, tung och lite tråkig text, men med samma sagor varje kväll så får man snart upp en rytm i det hela. "Rapunzel, Rapunzel, släpp ned ditt hår".
Annars har jag varit politiker idag. Och det snöar slasksnö med en hastighet som gör att vägbanan försvinner framför en i mörkret. Bäst att ge sig av i tid imorgon bitti. God natt.

Inga kommentarer: