lördag 24 januari 2009

Lätt fånget Lätt förgånget

Lika snabbt som febern slog till verkar den nu under eftermiddagen ha försvunnit. Efter två timmars sömn i vagnen medan Storasyster var på kalas vaknar Liten som ny. I början är hon förstås nyvaken och lite kinkig, men glad så fort hon ser sin syster och springer glatt iväg för att titta när hon utforskar Bolibompawebben (helt nytt för tjejerna att få tillgång till internet). Storasyster är såld och vill inte sluta.
Hur som helst blir det tvång på att äta middag, lax med broccoli, selleri och tomat och pommes till (lite lat får man vara). Stor sallad med sumac som sambon införskaffat i Rinkeby på. Disneydags, efterrätt (frukt med vit choklad i ugn och glass till, bara Storasyster och Mamma åt, Liten ont i magen efter att ha petat i sig lite middag), Wild kids och mera Bolibompaweb, lite syskonkiv, läsa Pippi och Djungelboken och sen skulle det sovas. Men nej, runt runt, Liten kissnödig, Liten törstig, Var är min nalle?, inte trött, Liten bajsnödig och Storasyster surt runt runt på andra sidan; kan man aldrig få sova i det här huset?
Och mamma superstressad eftersom favoritserien Brottskod Försvunnen för en gångs skull skulle starta redan 21.00. Efter misslyckat bajsbesök på toaletten provades att få barnen att ligga kvar själva i dubbelsängen och försöka sova medan mamma såg på TV. Misslyckat även det. Liten fick sitta i mammas knä och störa. Fyrtiofem minuter senare när programmet var slut var fortfarande alla vakna. Nytt försök i dubbelsängen. Liten bajsnödig igen. Storasyster köpte att lägga sig i sin egen säng för att få vara i fred. Mamma satte på sig pyjamas och la sig med superbabbel jättepigg Liten.
Ungefär exakt (kul uttryck det där) när den speedade ekorren slutat snurra och hennes arm löst låg över min hals, endast oregelbundna snuttanden på nappen hördes så kliver grannarna ovanpå in i lägenheten och börjar prata och knalla omkring i skorna (känt faktum att alla grannar i den lägenheten jämt går med skor inne, gärna träskor). Varför kommer de alltid hem precis när vi håller på att somna, oavsett vilken tid på dygnet det är?
Hur som helst sover alla fortfarande och det är snart dags för mig också att krypa ner. Regnig blåsig dag då det inte gjort ett dugg att vara hemma med sjukling.

1 kommentar:

Hanna sa...

Det som är bra med blåsiga och regniga dagar som denna är att man kan vara inne hela dagen utan dåligt samvete.

Känner igen det där med sömnsvårigheterna...mina killar har just somnat...pust...