onsdag 14 maj 2008

Trasig diskmaskin söker service mm

Idag grät Storasyster av trötthet redan när jag hämtade barnen på dagis. Och då skulle vi bara hem och hälla i dem varsin drickyoghurt, koka choklad och få på Storasyster regnkläder innan det var dags att köra henne till kvällsmulle. Någon matsäck hade hon dock inte behövt eftersom mullefröken idag bjöd på korv och festis till alla barn.
Liten och jag for till Rusta för att lämna in den trasiga diskmaskinen som stått i bilen sedan i söndags. Men se det gick inte alls det. Kassörskan förklarade att de hade servicestationer som skötte sånt åt dem. Sen ringde hon någon kollega och bad honom/henne att leta rätt på ett telefonnummer. Under tiden tog hon några fler kunder och vi stod och väntade. En kund ville köpa ett bord med sex stolar och undrade om erbjudandet som annonserats fortfarande gällde. Det kunde inte kassörskan svara på så kunden ombads återkomma imorgon vid fyra då chefen skulle finnas på plats. precis som om man druttar omkring med en bil som det går att få in ett bord och sex stolar i för jämnan.
Kollegan ringde och meddelade att inget telefonnummer till servicestation hittats så vi fick numret till Rustas kundtjänst istället. Där skulle man säkert ha numret till servicestationerna. Så den trasiga diskmaskinen står kvar i bilen och tar plats. Hoppas nu en servicestation finns inom rimligt avstånd och med vettiga öppettider annars kommer jag att få åka runt med en diskmaskin i bilen i evighet.
Vi var in en sväng på Jysk också och köpte en bäddmadrass och sen gick vi till Blomsterlandet för att göra av med mina presentkort som jag fick av kollegorna i kassan på mitt förra jobb. Snabbt sprang jag genom landet med trött Liten och plockade vagnen full av växter som jag inte riktigt såg prislapparna på. Men när jag kom till kassan med mina presentkort på 500 kronor så visade det sig att jag plockat grejor för 496.50. Bra jobbat. Två svarta vinbär, en röd, en fläder, två kaprifol och en påse sättpotatis. Nu trängs de med diskmaskinen i bilen (Varför var jag så snål och tyckte mig tjäna 700 kronor på att köpa en diskmaskin på Rusta istället för i fackbutiken?). Och varför är det inte lag på att skylta ut att service av trasiga varor sker av någon annan som kunden själv är tvungen att leta rätt på?
När vi kom hem långt senare efter fika hos syster också grät båda barnen hysteriskt av trötthet. Tur vi har sovmorgon imorgon. De kan få sova ända till halv åtta. När de somnat tog jag en snabbdusch och nu ska jag försöka reda ut varför min arbetsgivare drar tiden gånger faktor 1.4 när jag är föräldrarledig eller vabbar. Ersättningen från FK är ju bara 0.8 gånger 1.0, vilket gör att den egentliga ersättningen vid föräldrarledighet då blir ca 57% av lönen. Så ska det väl inte vara? Då har man ju inte råd att vara hemma med barnen vare sig de är friska eller sjuka...

Inga kommentarer: