söndag 25 maj 2008

Centerextremister

Det var väl i mitten av förra veckan någon gång som ledaren i lokaltidningen beklagade sig över att vänstermänniskor kallar nazzar och andra fascister för högerextremister. Ledaren menade till och med på att nazism skulle ligga närmare vänsterpolitiken. I ett har han rätt och det är att extremism åt alla håll och kanter ofta närmar sig varandra precis som klockan 00.01 och klockan 23.59 eller första januari och sista december. Annars vet jag inte riktigt vad syftet med en sådan provokativ ledare skulle vara...
Vi tillbringade fredag-lördag på planeringsträff med vänstermänniskor från norra länsdelen och då var det en person som kommenterade ledarens ståndpunkt med att det vi kallar högerextremism kanske egentligen borde benämnas centerextremism eftersom det var många från det gamla bondepartiet som var benägna att ansluta sig till nazismens idéer när det begav sig.

1 kommentar:

Anonym sa...

"Centerextremisten" är ju också en rolig monolog med Gösta Ekman, där han skriker sej varm för "den sanna centerns väg" och partiet CPBH(r) - "Centerpartiet Bramstorp-Hedlundisterna (rubbestad)".

Han anklagar också Fälldin för att ha förrått den gröna vågen och gastar: "Vi vill inte stå i mitten och vela med ett ben åt höger och ett ben åt vänster - vi vill stå extremt i mitten!"