måndag 19 maj 2008

Isregn och påskkärringar

Det där var inte vanligt regn, det där som föll under fotbollsträningen på ett blåsigt gammalt flygfält, det var isregn. Liten och jag stod vid kanten och försökte koncentrera oss på att äta macka med mjukost samtidigt som isdropparna smekte våra skallar. Ja, man känner sig som en amatör när man kommer dit utan paraply eller någonting. Som tur var hade åtminstone Liten fått på sig galonbyxor och kunde sitta i gräset under en vänligt vuxens paraply och äta sin macka.
Storasyster frös också, trots att hon spelade med jackan på hela timmen. Och när man trodde att det skulle lätta tog det i och smällde som ISspikar genom allt vad kläder och hår hette. Så, jag tror inte riktigt barnen orkade tiden ut, de flesta ville hem, in i värmen, ner i ett varmt bad, ner i sängen och sova. Så ock vi och nu hänger det kläder på tork i hela lägenheten.
Annars började dagen bra, men sovmorgon och besök med Storasyster i skolan. Nytt och läskigt, men när dagiskompisen steg in genom dörren blev det full fart. Som tur var hade hon bara tofsar och halsband för under morgonen hade jag gjort allt jag kunnat för att på ett fint och snällt sätt försöka förklara varför hon inte fick vara påskkärring vid första besöket i skolan (hjälp, är det nåt fel på mitt barn???). Jo, hon gillar att spela lite apa när hon tycker att det är lite läskigt, men nån måtta får det ju vara. Man vill ju inte att de andra barnen ska se henne som den som var påskkärring första dagen i skolan. Är jag dum när jag tänker så? Skulle jag ha låtit henne göra som hon ville?
Hur som helst hörde jag en kille i klassen fråga dagiskompisen om hon var en kille eller tjej (alltså min Storasyster) och då tänkte jag att när man alltid får den frågan då kanske det inte är så konstigt att man vill överdriva sin kvinnlighet och vara påskkärring...
Sen blev det dagis och jag åt lunch på stan innan jag for till jobbet. Det gjorde jag rätt i för på jobbet hade de som vanligt serverats gris. Jag åt vegetarisk Thaisoppa med nudlar, mmmm. På jobbet var två stycken sjuka och det hade rått kaos hela förmiddagen, men till sist hade de i alla fall fått in två vikarier (fortfarande en man kort alltså). Eftermiddagen blev också ganska kaotisk med en massa bajsblöjor som måste bytas samtidigt som "all" personal skulle gå hem. Puh. Veckan lär nog fortsätta i den här stilen så det är bäst att sova lite...

Inga kommentarer: