onsdag 18 augusti 2010

Färdtjänst till begravningen? Nej tack

Idag har vi tagit avsked av allrakäraste mormor. Det var mycket fint, fin vemodig musik, mycket musik, rofyllt och sorgligt. Egentligen ska man ju inte behöva gråta när en människa som är 95 år fyllda och fick leva (nästan) fullt ända in i det sista, går vidare, men det gör man ju. Det är sorgligt att vi aldrig mer i detta liv ska prata med varandra, skoja och debattera. Det är en tomhet att någon som varit med varenda jul sen jag föddes, varenda födelsedag och midsommar, någon som alltid har funnits inte finns mer, ett telefonnummer jag kan rabbla i sömnen aldrig ska slås mer, en port jag gått in i så många gånger aldrig ska besökas mer.
På ett sätt är det ju en del av en själv och ens egen uppväxt, barndom och en del av ens liv som dör och det är väl det man sörjer mest.
Till begravningen av min stora idol och förebild kom många unga, de flesta i hennes egen ålder hade redan vandrat vidare. Det var så många unga på efterbegravningenfikat att drickorna tog slut. Cateringfirman brukade nämligen inte ta med så mycket dricka eftersom de flesta på en begravning brukar vara kaffedrickare.
Det kom bara en i hennes egen ålder. En gammal väninna som bor på Ekerö. Hon trodde som de flesta äldre, samhället om gott, och beställde färdtjänst. Vilken dundermiss. Den stackars gamla damen missade hela begravningen och kom lagom till fikat.
Det är inte acceptabelt!!!! Jag har tidigare skrivit om utvecklingsstörda som fått sitta till klockan ett på natten utanför Skansen efter Allsången och väntat på sin färdtjänst och det är inte acceptabelt, men det här är inte ACCEPTABELT.
I Vänsterpartiet vill vi införa ankomstgaranti för färdtjänsten. Vi vill att de som är berättigade till färdtjänst ska ha fri tillgång till biljetter och att chaufförerna ska utbildas för sitt jobb. Det tror vi är några viktiga steg mot en förbättrad färdtjänst. För förbättring är nödvändig. Eller?

Inga kommentarer: