tisdag 31 augusti 2010

Åter till kampen om väljarna

Två dagar i skolan och nu är man tillbaka till kampen om väljarna. De rödgröna har idag presenterat sin regeringsplattform och det börjar hetta till i valrörelsen. Och när det blir varmt måste man ställa sig frågan; var kommer den energin från? Förhoppningsvis är drivkrafterna idealism och tron på ett bättre samhälle.
Tisdag är kväll mellan fotbollsträningar hemma hos oss, vi åkte och kollade en lokal för att bjuda in till debatt om vården i valveckan. Måste prova något nytt när Folkets hus inte verkar dra några större mängder medborgare trots aktuella och omdiskuterade ämnen som skolan och jobben. Nu blir det debatt om vården i Hyresgästföreningens lokal på Flygfältet. Förhoppningsvis kan alla de föräldrar och andra som var engagerade i nedläggningen av Flygskolan också engagera sig i vårdfrågor. När vi kom hem lekte barnen och jag satt och filade på inbjudningar och affischer. Jag hoppas så att det ska bli en bra debatt och att folk äntligen ska komma ut ur sina hålor och ställa sina frågor. Vi ska verkligen försöka informera så att de vet att vi ska finnas där.
Imorgon bitti ska jag dra ut flygblad och planera annonser i lokaltidningen. Sen blir det valstugan och efter det utkörning av valsedlar till lokalerna för förtidsröstning. Fotbollsträning. Torsdag lunch med Rotary, valstugan och debatt om samhällsbyggnad i Folkets hus. Fredag miljöfestival på Rodenkyrkan och på lördag kommer riksdagskandidat och klimataktivist Jens Holm till valstugan. Vid Speakers Corner anordnas debatt om skolan. Känner mig i alla fall tillfreds med att tillhöra ett parti som finansierar högre lärartäthet i skolan och mindre barngrupper i förskolan, lägre maxtaxa och högre föräldrapenning. En massa artiklar behöver skrivas, men det är inte så långt till valet och alla kommer inte att hinna komma in i tidningen på den här sidan.
Tänk att det bara är några veckor kvar av det evighetslånga "skitåret", snart kamrater tar vi över och ställer om till ett snällare samhälle - jämlikare - solidariskare - och hänsynsfullare.

Inga kommentarer: