onsdag 4 mars 2009

Så lätt förblindad

Ja, den där Jan Emanuel Johansson (S), han vet minsann något som jag inte vet. Han vet hur man blir rik i en kapitalistisk värld. Han vet hur man vinner en TV-såpa, hur man tar sig in i riksdagen via personval, hur man drar in pengar till en egen idé och hur man blir en skamlig hyresvärd. Jag har faktiskt ingen aning om hur man tänker som sosse när man vill hyra ut en bostad i centrala stockholm för 10000 kronor i veckan.
Själv har jag här mycket att lära. Jag har idag nästan en halv miljon i studieskulder och tjänar ändå inte tillräckligt för att kunna köpa vare sig lägenhet i Stockholm eller hus på Gotland. Nej, sanningen att säga så tillhör jag ju kommunals sämst betalade med månadsinkomst på under 20000 i månaden. Och nu ska jag gå ner i tid och dra på mig ännu mer studieskulder. Inte för att kunna investera i lägenheter som jag kan ockra på utan för att kunna hitta ett arbete som inspirerar och utvecklar mig som person.
Ja, jag skulle ha ytterst svårt att ens betala 10000 kronor i månaden för en lägenhet, jag är lyckligt lottad som fått tag på en gammal lägenhet med låg hyra. Så lyckligt lottade är inte alla. En del blir nödgade att hyra av hyresvärdar utan skrupler. Hyresvärdar som riksdagsmannen Jan E Johansson.

1 kommentar:

Catarina sa...

Jag minns förresten när J e J tyckte att jag borde flytta till Lommarvägen för att bo bland mina väljare och inte åka runt i min dåvarande sambos gamla porsche. Men det minns väl inte han?