lördag 14 mars 2009

Ja det är våren..

Jodå, det är vår, även om det snöar. Det är ju alltid så här, kommer ni inte ihåg det? Och nu ska jag dela med mig ett vårtips som jag själv gillar.
Det kommer alltid något ymnigt snöfall i mitten/slutet av mars då man helst bara vill ha sol, knoppar och kaffe mot husväggen (en av mina svagheter som ni säkert listat ut om ni följer den här bloggen). Istället för att då deppa ihop råder jag er till att göra en snögubbe alt. snöhäst om det kommer väldigt mycket snö. På så sätt rullar man ihop all snö till ett ställe på tomten, det blir en jätterolig leksak för barnen som står kvar även veckan efter när solen tittar fram och gräsmattan blir grön (tack vare att man rullar ihop all snö). Så när ni sitter där mot husväggen med kaffekoppen i högsta hugg så leker barnen ivrigt med snöhästen. Jättekul tips!!!
Samma dag som Caroline af Ugglas var med i en trafikolycka på E18 så var jag själv också i trafiken och det värsta med snö är faktiskt inte att våren dröjer utan att det är så svårt att ta sig fram på vägarna. Kraftiga förseningar blir som ett ont mantra som hänger efter i dagar även efter att snön försvunnit. Vet inte riktigt hur det går till, men man blir väl lite försiktigare ett tag efter också...
I sinnet är det annars full vår. Chefen har nu med glädje godkänt min tjänstledighet för studier, CSN har i god tid medgivit att jag har rätt till studiemedel och jag är antagen till förskolelärarutbildningen. Så nu är det bara ett par veckor kvar innan jag börjar. Känns jättespännande och kul att utvecklas, att livet hela tiden tar nya steg och vändningar. Jag lever i stort sett jämt i en period. Jag räknar mitt liv i perioder. Nu känns det lite som om det där sen... är på väg. Vi får se.
Bio och melodifestival idag. Vet inte vem som bör vinna, men jag vet att jag absolut inte vill skicka Måns Selmerlöv, Agnes, Emilia, Molly, H.E.A.T och jag är tveksam till Alcazar. Efter andra chansen kände jag att jag nog hejade på BWO ändå

Inga kommentarer: