lördag 28 mars 2009

Evig semester som leder till katastrof

Igår fick jag en fredagskollaps och somnade innan nio på kvällen. Det hade jag nog längtat efter ända sedan jag steg upp kvart i fem på morgonen. Äta lite rester och leda barnen mot sängen, sen bara snark.
I morse vaknade jag så halv sju och hann både diska om disken (som inte blev ren i diskmaskinen igår) och tvätta en tvätt innan det var dags att bege sig till kursgården och landstingspolitisk konferens hela dagen.
Det var en otroligt märklig känsla att kliva in på kursgården och upptäcka att alla facebookare faktiskt existerar InRealLife också, både partistyrelsen och distriktsstyrelsen hade också konferens på samma ställe, så det blev en upplevelse.
Någon sa: "Det var länge sen...", men det tyckte jag inte. Vi sågs ju på Facebook igår...
Vi lyssnade till Ludvig Rasmusson (han som skrev Åldersupproret för ett par år sedan) som talade om en evig semester som ledde till katastrof (pensionen) för många, speciellt män som saknar socialt liv utanför arbetsplatsen, kunskap om matlagning etc. Den nya generationen pensionärer som är pigga och erfarna och den kompetens arbetsmarknaden går miste om genom att låta dem gå i pension.
Tror jag hörde honom för ett par år sedan på äldreriksdagen, men det är alltid intressant när någon sticker ut hakan lite. Och ändå inte hamnar helt snett liksom...
Sen pratade vi allt från löner till sexliv, bonus, arbetsgivarpolitik, nya KS mm mm. Barnen hade barnvakt och Storasyster var mycket nöjd med detta. Liten satt emellanåt i mammas knä (tänk att hon bara kan vara tyst och stilla så långa stunder===?) (just det, hon är ju tjej, måste vara biologiskt...) Hon somnade en stund också.
Jag har känt mig rätt kvick och på hugget hela dagen och släckte slutligen lamporna en timma. Nu ska jag bara skriva en intervju till förstamajtidningen så ... imorgon blir det tidigt eftersom man ska ställa om klockan och vi ska vara halv nio tillbaka på kursgården för ännu en dags konfererande. Natti.

Inga kommentarer: