torsdag 26 mars 2009

Melodifestivalen på fritids

Förra veckan var det melodifestival för nollorna och ettorna på fritids. Storasyster och två av hennes vänner skulle göra ett nummer med Markoolio och smurfarna. Jag visste inte riktigt vilken låt det var eller hur mycket de hade tränat, men jag frågade om de skulle ha speciella kläder och så. Storasyster svarade att hon ville ha rosa ryschpyschklänning som hon ärvt av kusinen och silvertights som hon också ärvt av samma favoritkusin. (jaha, tänker jag tyst, vilken smurf ska du vara då? eller är det Markoolio som är klädd så...)


Hur som helst går uppträdande över förväntan och tjejerna går vidare för att idag tävla mot tvåor och treor. Åh, vad hon ville att jag skulle komma. Åh, vad alla andras mammor skulle komma. Åh, vad alla på mitt jobb skulle på utbildning så att nästan bara jag blev kvar med alla barnen och snarare kom iväg senare än tidigare från jobbet. Åh, bara Åh.


Det är då det är bra att mormor finns (inte bara då alltså, men då också). Mormor dök upp och tittade på det makalösa uppträdandet där tjejerna till sist blev fyra. Och mycket nöjda och glada. Nu sover Storasyster gott, fortfarande blå i ansiktet, men man måste ju få suga på karamellerna...


Inga kommentarer: