tisdag 24 mars 2009

Riksdagsrolle och Miljöpartiets ångest

Antingen har de tagit in en 30 år gammal bild och presentation av BetongRolle(S) i lokaltidningen eller så har karln gått och blivit riksdagsledamot sen igår... Och dessutom en riksdagsledamot som tar sig ton mot själva partiledaren.
Jag förstår att Roland vill verka modern i sitt tänkande, undvika belastning av koldioxid i atmosfären och vara klimatsmart. Men R har missat en viktig del i att tänka på miljön och barnbarnen, nämligen den att i ett hållbart samhälle ingår även framtiden och en solidaritet med de som ska leva i framtiden, ta hand om, ta konsekvenserna av hur vi väljer att leva idag. Och med det helhetsperspektivet kommer kärnkraften aldrig att kunna betraktas som en ren och säker energikälla.
Lennart Rohdin (Fp) dillar på samma uppslag i lokaltidningen om att Miljöpartisterna i kommunen går runt med ångest för att de ska behöva samarbeta, särskilt med oss i Vänsterpartiet om jag uppfattar debattinlägget rätt. Det är någonting som jag känner mig främmande inför. Visst har vi Vänsterpartister och de lokala Miljöpartisterna helt olika syn på privatiseringar av skolor, förskolor, hemtjänst mm, men i övrigt har vi också mycket gemensamt, lika mycket som partierna inom alliansen i alla fall. Både Miljöpartisterna och Vänsterpartiet värnar den starkare varianten av strandskydd, vi motsätter oss dragracingbana och pengar till fler vägar. Vi jobbar mycket med demokratifrågor, har inga välbetalda heltidspolitiker i kommunen och arbetar på så sätt utifrån den lilla människans perspektiv och i mångt och mycket med den lilla människans insyn i maktapparaten. Både Miljöpartiet och Vänsterpartiet i Norrtälje är engagerade i frågor som rör kvinnor och tjejers situation, jämställdheten, representationen av kvinnor i olika organ och vi har också en samsyn kring matproduktion och hantering av mat till våra skolor, äldreboenden o dyl. Så jag tror inte att Miljöpartisterna i Norrtälje har ångest över att ledande företrädare för vårt parti för ett antal år sedan sade sig sig vara stolta kommunister. Det är nog annat som ger dem ångest, men de får de redogöra för själva.

Inga kommentarer: