söndag 5 september 2010

Tillgänglighetsåret 2010

Stockholmsvägen byggs om för att fler bilar ska kunna passera. Samtidigt som man bygger en förbifart för att fler bilar ska kunna passera. Antagligen kostar det rätt mycket och antagligen är det inte åtgärder som kommer att leda till mindre utsläpp av klimatgaser. Samtidigt säger man att spårbunden trafik till kommunen ligger ohyggligt långt fram i tiden.
Men det var inte det jag skulle skriva om. Själv uppmärksammade jag häromdagen hur ombyggnaden av Stockholmsvägen påverkar barnens "säkra" gång och cykelvägar till skolan. Det var inte säkert att ta sig längs Stockholmsvägen förut, men nu är det nog omöjligt att göra det ens lite säkert. Jag tänker främst på de barn som tidigare gick i Flygskolan, bor på Flygfältet och nu går i Lommarskolan. Men det finns givetvis barn som går i andra skolor i tätorten som måste ta sig längs Stockholmsvägen ett par gånger om dagen.
Idag har jag blivit uppmärksammad på att en väninna till mig som är rullstolsbunden och bor i ett handikappanpassat hyreshus längs Stockholmsvägen inte kan ta sig ut till följd av vägarbetet. Hon kan komma ut med färdtjänstbuss via parkeringen, men inte "gående" och kan med andra ord inte "gå" och handla. Det går inte heller att ta sig ut bakvägen eftersom det där är trappor.
Skandal tycker jag. Ska det vara så här flera månader nu? Det är ju inte klokt.

Inga kommentarer: