torsdag 2 september 2010

Lägger in en högre växel

Idag kom äntligen artikeln om valstugans placering i bladet. Och reaktionerna lät inte vänta på sig. Redan på morgonen ringde det från Folkpartiets valstuga med förslag om hur vi skulle kunna få vår stuga flyttad till de andra. Redan innan jag lämnade hemmet strax före elva var det klart med tillstånd. Nu gällde det bara att hitta en kranbil.
Gick förbi valstugan med en termos hett vatten och blev kvar där en stund, matade Skruttet och pratade med gäster som mest kom in i stugan för att det började hagla utanför. TVRoslagen kom förbi och gjorde en intervju om skolan. Samtidigt hördes sirenerna i bakgrunden. Sen fortsatte jag till båten och lunch och presentation av Kommunala handlingsprogrammet för Rotarys torsdagsklubb. Det var svalare den här gången än måndagsklubbens träff i juli. Skruttet blev uttråkad och trött och det blev lite styrigt att hålla föredraget, men jag tycker ändå att det gick ganska bra. Hon somnade som en stock innan jag hann över gatan på väg därifrån. Fastnade vid stugan igen där ett gäng elever med en engagerad lärare (som var kusin med Fransisco Contreras) ställde frågor.
Efter det tog jag en sväng förbi Stora torget och kollade in en bra plats för vår stuga. Gick hem och värmde oss en stund innan det var dags att öppna stugan igen. Nu kom leverans av material, kepsar, frisbeer och kondomer. Sånt som tydligen måste finnas i valstugor för att de ska bli attraktiva. Tablettaskar med halstabletter i? Tja, jag har ju ont i halsen så det var väl gott. Det var inget vidare värst drag och ganska kallt. Halv sex stängde vi och rusade hem för att hinna äta lite rester och byta blöja. Hehe. Jo. Total nedbajsning, bajs överallt, försöka få ordning på det mesta så att det inte skulle sprida sig och sen blev det galopp till debatten om hållbar samhällsutveckling på Folkets hus.
Lite tjööötigt med debatter där alla verkar hålla med varandra, men jag noterar ändå att Göran Pettersson (M) tror att människor hellre bor granne med ett kärnkraftverk än en våtkompost. Han varnar också för att förespråkare för närproducerad mat kan vara dolda protektionister. Men okej. Det var väl det som stack ut. Åke Malmström (Kd) ser spårbunden trafik i kommunen i så långt framtidsperspektiv att han själv aldrig kommer att få åka med. Annars var det kul att spårbilar faktiskt diskuterades en del. Själv kom jag på mig själv med att inte prata så mycket miljö utan mer välfärd och sociala skyddsnät. Så kan det vara. Ibland. Imorgon och på lördag blir det miljö för hela (nästan) slanten.
Och så får vi väl se om det blir någon flytt.

1 kommentar:

AmandaPlease sa...

Hejhej!

Vi skulle jättegärna vilja ha några argument för jämn fördelning av föräldraledighet. Det här skulle vara till jättestor hjälp då vi ska hålla en debatt om just det här ämnet.

Skriv dina argument till: josephhine@hotmail.com