torsdag 23 april 2009

Förändrar världen lite grand

Idag tänkte jag överhuvudtaget inte gå upp, stängde av alarmet flera gånger (det brukar jag aldrig göra). Nu är jag väl för trött ändå... Hur som helst kom jag upp och slängde mig in i duschen (eftersom vattnet var avstängt igårkväll). Roddade med disk, tvätt, nedkissade lakan etc. och stressade sen iväg på cykeln med ett barn bakpå och en på egen cykel.


Det blir en del gåsträckor eftersom hon inte är precis säker att ha i trafiken, men efter cykling till skola, dagis och slutligen till kommunhuset för sammanträde hela dagen så kände jag mig ovanligt pigg och nästan lite positivt på hugget. Det höll dock inte i sig så länge när vi sedan satte oss ned och började lyssna till föredragare bak neddragna gardiner...


"Och mamma sa.... ta ledigt idag. Åk ut och fiska så blir du glad."


Måste fixa båten. Men först bilen. Och. Hur ska jag hinna handla om jag nu vill åka direkt till landet efter jobbet imorgon?


Vi diskuterade nya styrdokument för Tiohundraprojektet. Måste vara viktigt, tänkte jag när jag läste handlingarna. Försökte hitta något skumt ord som skulle ändra inriktningen på hela projektet och fann ordet "valfrihet". Det måste vara det...
Tog upp det på gruppen (s+v) och det visade sig att fler tyckte som jag. Vi kom överens om att stryka de punkter som i reglementet för nämnden sa att nämnden skulle "ansvara för att införa valfrihetssystem". Att ha det i styrdokumenten kändes inte bra, som att upphöja vikten av detta arbete till detsamma som projektets grundbultar (dessutom tycker ju jag att införandet av dessa system går stick i stäv med vissa av grundbultarna).
När vi lyfte detta på nämnden hände något mycket märkligt. Flera tyckte som vi och det slutade med att punkterna fick stå kvar med ändringen att nämnden "kan införa valfrihetssystem".
Nu var ju detta bara ett remissyttrande, säkert finns någon annan som beslutar som de vill i alla fall. Men. Det kändes som någon lyssnade även på en stukad visionär. En liten stund. Och så förändrade vi världen lite grand.
Efter den gedigna insatsen för en bättre framtid cyklade jag hem med barnen, stekte blodpudding, diskade, tvättade, packade och läste saga. Mår fortfarande inte riktigt bra. Men sover jag en natt till, förändrar lite till imorgon, så kanske det ljusnar. Så småningom.

Inga kommentarer: