måndag 17 december 2007

Julstök, konsthall, volvo mm

Det är mycket nu. Jo. Det är mycket nu. I lördags kom vi inte utanför dörren, hade inte ens känt på dörren. Tidigare helger har jag åtminstone fått ut näsan och hängt lite tvätt som sen hängt kvar i nederbörden hela veckan. I lördags blev det ingenting. Barnen och jag bakade lussebullar, dubbel sats eftersom jag är tokig i saffran. Sen skulle vi ha middagsgäster kl.16.00 och den som utlovat middag kom själv inte hem förrän halv fyra med fläskfilé, trots att han utlovat oxfilé. Som tur var hade jag då lyckats förbereda klyftpotatis, sallad och fruktsallad till efterrätt trots att Liten vägrade sova middag. Så var hon också trött och mammig när hennes halvsyskon och syskonbarn dök upp, men sånt är livet. Båda barnen sov kl. 21.00 och nästan jag också.
På söndagen var mitt enda mål att komma ut. Två söndagar i rad har det varit julmarknad på stan och vi har inte hunnit ner och titta, så jag tänkte att vi kunde ta en promenad och åtminstone titta på julskyltningen. Storasyster ville inte gå ut, inte förrän hon fick syn på Lokalblaskans fredagsbilaga med repotage från Konsthallen. Då ville hon absolut gå dit och titta. Så då gjorde vi det. Torson hon blivit så imponerad av i tidningen var mycket mindre i verkligheten och hon var nog en aning besviken, men tyckte ändå att det var kul och ville sen gå vidare och titta på någonting annat. Jag kunde inte komma på något så jag föreslog att vi skulle gå till Volvo och provköra en ny bil så att vi kunde få en gran (så stod det ju i reklamen, fram till den 17 december). Så vi knatade iväg till Volvo, men det var bommat och stängt. Tråkigt. Ingen gratisgran. Vi gick hem igen och åt middag och fikade tredje advent. Barnen kunde inte somna på kvällen. Vi lade oss åtta och Liten slocknade tio medan jag fick plocka ut Storasyster på soffan eftersom hon inte kunde vara tyst. Hon somnade vid elva. 04.45 ringde min klocka.
Upp och iväg i mörkret med trötta barn. Lämnade dem halv sju och for till Stockholm för att delta i en utbildningsdag anordnad av Hälso och Sjukvårdsnämnden. Barn och ungdomspsykiatri och strategier för omhändertagande av äldre multisjuka blev mina seminarieval. Lax till lunch. Blev störd mitt i lunchen av ett telefonsamtal från jobbet. De ville att jag skulle börja två timmar tidigare imorgon p g a sjukdom. Ja jakade. Okej, julveckan ska vara stressig. Okej. När jag hämtade barnen var de helt slut, Storasyster grät nästan hela kvällen av trötthet. Nu sover de. Upp tidigt imorgon igen. Puh.
Vad ska jag nu hinna på den lilla lediga tiden som finns kvar? Knäcken har jag kokat och hällt i formarna nu. Barnen fixade sista julkorten medan jag lagade mat. Jag måste handla sista maten, två julklappar kvar att köpa, skaffa gran, göra i ordning mitt gamla dockskåp som jag ska överraska tjejerna med till jul (hur ska jag hinna det?), sen får det räcka... måste ju hinna duscha, tvätta, städa och allt det där också.

Inga kommentarer: