måndag 30 november 2009

December och sju grader kallt.

Så var grå november över och genast blev det kallt och klart. Lite mysigt, men jobbigt att skrapa rutor på morgonen. Har ägnat senaste veckan åt att iordningställa lägenheten för advent och för kommande familjemedlem samt att försöka få något ut av studierna. Flummig litteratur och skrivuppgifter som är lite oklara i sig. Men det brukar bli bra till slut, man får ju ha i åtanke att jag egentligen är naturvetare och vi kan ju tycka att den här humanioran är lite flummig och svår att ta på.
Barnen kommer upp ur sängen, förväntansfulla att få öppna sina kalendrar, och hojtar glatt när de kommer utanför dörren och ser frosten överallt. Solen skiner. Ser i tidningen att parkeringen som de anlade där vårt gamla hus stod är byggd utan bygglov. Haha, i den här kommunen tror de att parkeringsplatser är överprioriterade alla lagar. Dock blir den väl kvar ett tag till.
Har just jobbat lite på en debattartikel om kärnkraften, men det tar väl tid innan den kommer in, har ju både en om Vårdval Tiohundra och en om skolmaten som ligger på redaktionen och väntar redan. Det måste vara en väldigt aktivitet ute i skrivstugorna, sån tid som det tar att få in sina inlägg. Kanske tidningen skulle utöka debattsidorna lite...? Det är ju faktiskt inte roligt att få in en artikel långt efter att den är "het" om man säger så.
Nej, nu blir det te och nybakt smörgås med hemkokt marmelad. Sen sätter jag fart med studierna igen...hoppas jag.

Inga kommentarer: