fredag 6 november 2009

Medicinerar mig själv

Rullar ur sängen med knäna ihop, för så ska man göra när man har ont i bäckenet. Går med små steg, ut i köket, hämtar tidning, gör välling, klär på mig, äter frukost, gräddar bröd, gör välling igen, Storasyster vägrar vakna, plockar ur diskmaskinen, hjälper Liten med kläderna, bråkar på Storasyster att komma ur sängen, försöker sitta ner lite, vila kroppen emellanåt, men har rätt bra fart en stund fram på dagen.
Lämnar barnen i skola och på förskolan, bestämmer att plugga med en kompis på skolan, åker hem och hämtar nybakt bröd, dator och badkläder (?). Vi skriver och tjattrar och skriver (var och en för sig, men nästan samma innehåll, spoooky).
Träffar sambon och ska hjälpa honom att komma till rätt ställe för att bli vaccinerad mot influensan. Men det blev fel ändå, fel dag, fel tid, jag som kollat så noga på Vårdguiden. Förra gången gick han till fel ställe. Nu blir det nytt försök på måndag. Det är väl bara att hålla tummarna för att han inte hinner bli sjuk innan. För en sjuk karl är sannerligen ingenting jag orkar med just nu....
Jag hämtar i alla fall ut ett badkort på barnmorskemottagningen. Vilken strålande idé att låta gravida kvinnor gå och simma gratis. Och nu när jag är sjukskriven så hinner jag ju göra det också. Jag började med 300 meter (man vågar ju inte ta ut sig när man har ont i kroppen ändå) och en för mina mått sett lång varm bastu efter. Hämtade barnen och fortsatte dagen med att försöka gå så lite som möjligt helt enkelt. Längsta stunden på benen blev när jag hackade grönsaker till middagen och rörde om i grytan, plockade av bordet i diskmaskinen osv. Och nog började bäckeneländet ömma. Somnade en stund framför Bolibompa (hade ju trots allt inte sovit på hela dagen), poppade popcorn till Barda och känner nu hur elefanten inom mig tror hon är Houdini och vill ut.
Ett strålande tentaresultat och likaså kursbetyg gjorde mig nästan tårögd (vad löjlig man är) och hade ju varit värt att fira med något alkoholhaltigt, men man kan ju ha kul utan sprit. Blir väl en skön skiva av typ Mozart som blir kvällens festlighet. en tidig kväll är i alla fall inplanerad efter denna, tror jag, för kroppen nyttiga dag och inför morgondagens utflykt till sommargrannarna i Hässelby.

Inga kommentarer: