torsdag 10 september 2009

Solig september

Det är svårt att veta vad man ska ha på sig när man går upp kvart i fem på morgonen och det fortfarande är mörkt och bara sju plusgrader ute. Framåt förmiddagen har det de senaste dagarna värmt på ordentligt och t ex svarta manchesterbyxor har känts helt fel.
I morse hade Liten kissat i sängen och det blev till att börja morgonen med att kasta in en maskin tvätt. Liten somnade om och blev riktigt svårväckt. Snorig också. Bara hon inte blir sjuk nu. Stressade som vanligt iväg, tog upp en samåkare och gasen i botten söderut. Vägarbetet vid jobbet gjorde att jag trots allt blev ett par minuter sen, så dagen börjar med andan i halsen. Hann inte ens få på kaffe.
Sen lugnade det ned sig för även om vi är kort om folk på jobbet så är många barn sjuka eller lediga så barngruppen var ganska liten. All personal i köket var sjuka och maten........inte så god om man uttrycker sig milt. Jag fick leva på torra limpsmörgåsar med smör fram till mellis då vi hittade lite yoghurt. De flesta barnen åt också bara macka.
Slutade kvart över tre och det känns alltid lika skönt att styra bilen hemåt medan det fortfarande känns som dag. (Shit vad tvättmaskinen låter konstigt nu, men den är ju 12 år så den kanske snart gjort sitt). Hade lovat brorsan att bjuda på middag så det var bara att skynda hem och slänga ihop något annat än rester. Gott. Dinkelpasta med spirulina, tomat, äpple och kycklingfilébitar i gyroskryddor. Det behövde vi andra också efter denna restvecka. Nu har jag inte handlat på två veckor, men det får vänta till på lördag. Hade tänkt handla ikväll, men Liten toksomnade i mitt knä vid matbordet. Tur hon hunnit få i sig lite mat i alla fall. Ser med liten ljusning fram emot att även morgondagens lämning ska fungera utan tårar (peppar, peppar, två dagar i rad nu). Och längtar till svampskogen.................

Inga kommentarer: