onsdag 23 september 2009

Inte så där jättestor lust

Det är verkligen inte så att man känner att natten nu är längre än dagen, i alla fall inte den tid man ligger i sin sköna säng och sover. Elakt vibrerar väckarklockan vid 05.00. Det är inte så att man har så där jättestor lust att stiga upp. Och det är bara onsdag. Och det är bara september. Längtar jag till det vänder igen? Gissa.
Samtidigt läser man om f d ganska vänsterinriktade människor som går åt höger. Det är fel håll, var det ingen som talade om det? Men det är ju bra när de byter parti i alla fall så att man vet var man har dem. Det är värre om de blir kvar med vänsterstämpel och liksom ändå kliver närmare högerkanten. Det är ju också ett scenario som inte helt diffar med verkligheten.
Vårt land behöver verkligen inte fler folkpartister som sitter och dunkar Moderaterna i ryggen med ivriga hejarop. Vi behöver en rättvisare politik, en kraftig demokratisering av hela samhället och en arbetarrörelse som förstår att göra gemensam sak av att ta tillbaka sina mandat och vrida verkligheten vänsterut.

Inga kommentarer: