onsdag 16 september 2009

En vecka med mycket innehåll

Måndag började med besök hos frissan, skola, föreläsning om däggdjur, redovisning av naturstigar med blockflöjtsframträdande och på kvällen klädparty hos systeryster. Dotter som hela tiden tjatade om inbjudningskort till kalas och bakning och hur många dagar är det kvar tills jag fyller år?
Tisdag skola, långsam långsam långsam föreläsning i naturgeografi, så attans trött efter att ha suttit uppe till 23.45 för att få iväg inbjudningarna till kalaset. Måste lämna stenstuffer och kamrater vid 15 för att svänga förbi poststället och hämta dotterns presenter och sen full fart till jobbet, personalmöte och föräldrarmöte. Hämtade barnen vid nio hos systeryster och snabbt hem för att försöka få sova några timmar.
Onsdag har bytt tid med kollegan för att hinna hämta Liten tidigare på dagis som stänger 16 idag, så jag stiger upp halv fem och kör järnet. Barnen trötta och ledsna på morgonen, svårväckta. Är det sista dagen jag är sex år idag? Det börjar kännas sorgligt.
en bra och innehållsrik dag på jobbet med bl a skogspromenad. Skönt att få sluta vid tre och full fart hemåt. Storasyster i badhuset med kamrat, vi åt mat och jag for iväg på uppföljningsmöte för fotbollen. Inser där att det krävs mycket mer av oss föräldrar än att bar skjutsa, heja på och försöka peppa våra barn. I stort sett alla måste kunna ställa upp som tränare för att det ska bli någonting. Vi får väl se vad som händer. Hem, lägga barnen som nu sover på nålar inför morgondagens födelsedag. Jag har slagit in presenterna, diskar och försöker plugga lite fåglar inför duggan på måndag. Tofsvipa, kul skämt liksom.
Måste nog sova nu om jag ska orka upp och sjunga Ja må hon leva imorgon vid femtiden. Och inte glömma lägga ut partytältet till brorsan. Lyckats tvätta håret på Liten också. Under protest. I helgen blir det ännu kortare. har vi bestämt. God natt typ.

Inga kommentarer: