tisdag 23 september 2008

Vit samling

Torsdagen den 25 september kl.15.00 vi i vitt (ja, inte jag då för jag jobbar, men alla andra) utanför kommunhuset för att protestera mot flyttkarusellen kring våra skolbarn. Det går också bra att gå in på www.protestera.se .
Har under kvällen deltagit i ett protestmöte med anledning av vansinnesidéerna kring de kommunala skolornas omorganisation i kommunen. Enligt uppgift ska ytterligare ca 60 lågstadiebarn erbjudas plats på Storasysters skola, en skola som redan nu har ca 150 barn inskrivna i skolbarnomsorgen. Och hur mycket man än tänker bygga ut i framtiden (detta ska ju gälla frånhösten 09) så blir inte skolgården och barnens lekutrymmen större.
Jag kan med erfarenheten av hur det är för en sexåring att flyttas från en verksamhet med fyra fröknar på 20 barn till en verksamhet med fyra fröknar på över 50 barn säga att fler barn inte är lämpligt. Sexåringarna är fortfarande ganska små och i behov av ganska mycket hjälp och stöd.
En annan aspekt som jag vill fortsätta trycka på är de ökade transporterna och dess negativa inverkan på miljön, men även på de ökade risker i trafiken våra barn utsätts för, bl a utanför skolorna.

Inga kommentarer: