onsdag 10 september 2008

Lägga ned och privatisera?

Nu lägger den borgerliga majoriteten ner flera skolor i kommunen. Eller de försöker är det väl bäst man säger, de försöker igen. Tidigare har man försökt lägga ned flera skolor, men bara lyckats med en; Vigelsjöskolan.
Det är klart att det väcker protester när man lägger ner skolor. Ibland är det nödvändigt, men borgarnas jakt på överflödiga lokaler ter sig tämligen märklig när man samtidigt som man stänger ner kommunal verksamhet, låter s k privat skolverksamhet ta över lokalerna. Det som sker är ju att elever flyttas från verksamhet i kommunal regi till verksamhet i privat regi. Lokalerna finns kvar (om inte jag har fel tror jag t o m att de ökar), men skattemedel flyttas från offentlig verksamhet med insyn och medbestämmande till privat verksamhet med dåligt inflytande från folkvalda.
Parkskolan ska slås ihop med Roslagsskolan. Antagligen kommer Parkskolans lokaler att tas över av någon friskola samtidigt som de barn som väljer att gå kvar i kommunal regi ska tryckas in i Roslagsskolan. Var ska Flygskolans 250 elever ta vägen? Blir det bara tre kommunala skolor kvar i tätorten? På vilket sätt bidrar dagens beslut om minskning av antalet skolor till debatten om att föräldrar bör promenera till skolan med sina elever?

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja men, det är ju så det är! Privatisera till varje pris, ett pris som kommunerna får betala dyrt. Det så kallade "arbetarpartiet" gör det surt för oss vanliga ickerika. Hoppas innerligt att folk röstar smartare nästa gång!