måndag 28 januari 2008

Från Webmaster till Vabmaster

Har nu helt ändrat min titel från Webmaster till Vabmaster. Finns ingen tid att sitta vid datorn när Liten är oavbrutet krasslig. Hann med nöd och näppe fram till Vaxholm i morse innan telefonen ringde från dagis och jag fick beskedet att min lilla smula hade 39.2 i feber. Och ni ska inte tro att jag VABfuskar för just nu finns det ingenting jag hellre önskar än friska barn och att kunna vara på jobbet den här veckan när vi börjar våra inskolningar. Jag vet att man inte kan påverka att barnen blir sjuka, men ändå känner man sig så kass. Det känns ju som att man inte alls duger till sitt arbete. Jag jobbar ju bara två dagar i veckan som läget är nu och i helgen hade jag ändå tryck över bröstet och kände mig stressad. Tidningar och nyheter känns det som om jag aldrig ser. Jag har helt enkelt ingen aning om någonting. Försöker fokusera på jobbet, men det är sannerligen inte enkelt.
Storasyster är inte heller glad över Litens sjukdomar. Idag fick hon dock stanna på dagis en stund till och imorgon ska hon få gå och ha gympa trots att (kors i taket) pappa ska vara hemma med Liten på förmiddagen. Jag har lyckats omboka hembesöken som vi gör innan inskolningen börjar till i morgon förmiddag, men på onsdag drar det igång på allvar. Då kommer alla barnen till vår nya förskola utan möbler och personal. Hu, så får man väl inte säga, men när jag ringde jobbet idag satt en av kollegorna där ensam och åt lunch eftersom en av de andra var på hembesök och den fjärde låg sjuk med ont i magen. Förra veckan hade hon själv halsfluss och äter väl fortfarande penicillin. Inga möbler hade kommit och det som fanns på plats och var uppställt för golvrengöring kunde hon inte själv lyfta ner. Det känns som en vinglig början, men förhoppningsvis ska allting landa så småningom.
Med pappa hemma tog jag också ikväll chansen att besöka en föräldrarinformation på skolan där Storasyster förhoppningsvis ska börja till hösten. Just idag fick vi i lådan ett brev från kommunen med rubriken "Dags att välja framtid". Muntert. Hoppas jag väljer rätt framtid åt min dotter. Längre ner hittas rubriken "Alla ska välja". ja ja, vi ska, vi ska. Tiden man har på sig att välja via internet är 28 januari till 15 februari. Synd att det brevet kommer idag då de flesta skolor redan haft sina informationsdagar och Öppet hus. Brevet var annars väldigt krångligt formulerat och jag glömde att fylla i önskemål om såväl hemspråk som fritids när jag med snorig Liten kastade mig ut på nätet för att anmäla intresse (först till kvarn liksom...) när jag ändå skulle anmäla tillfällig föräldrarpenning (vab).
Det var i alla fall roligt att på informationsmötet se att jag faktiskt kände igen en hel del föräldrar och att alla inte kommer att vara totalt okända för både mig och dotter. T o m en förälder till en av de närmsta dagiskamraterna fanns där. Det kan bli en bra framtid.
Nu har barnen sovit lugnt en hel timma utan hostningar eller oroliga snorandningar, så jag har hunnit både betala räkningar och hjälpa sambon med en jobbansökan. Nu kanske jag ska se på nyheter..., det är bara som jag inbillar mig, jag vet att jag gör något helt annat om jag lämnar datorn, men men... god natt

Inga kommentarer: