onsdag 2 januari 2008

Tokvänstern kontra Tokcentern

Förresten kanske jag lite kort ska kommentera att det i dagens lokalblaska stod att Tokvänstern snart skulle bli ett minne blott i riksdagen. Detta efter förslag som att legalisera knark och förbjuda läxor.
Det var länge sedan jag hörde uttrycket Tokvänstern. Tror det var i min första valrörelse 1991 och det var en sosse som yttrade det. I övrigt var han mest intresserad huruvida Tokvänstern hade snygga ben eller inte (typ Gudrun).
Jag vill bara nämna att när jag gick med i Vänsterpartiet Kommunisterna 1990 hade vi 2,1% i opinionsmätningarna och då tänkte jag, nej, nu jävlar är det dags. Kanske nåt gäng starka, övertygade människor snart kommer att tänka detsamma.
Sen senaste valet pratas det ju annars mest om Tokcentern (kan ibland vara samma som Stureplanscentern, men inte alltid). Här hemma i kommunen är vi ju vana med centerpartister, det här var väl typ den enda kommunen i hela Sverige som Centern tappade i vid förra valet. Annars har de ju gått framåt på både landstings och riksnivå. Och det är ju då alla Tokcenterpartister blottas. Då då det plötsligt måste vaskas fram folk till nyvunna platser i landsting och riksdag. Vi ser det inte så tydligt i vår kommun, men visst blottas Tokcentern även lite grand då de försöker hålla jämna steg med ett mycket starkare Moderaterna. Tänk, jag känner inte alls igen centerns politik ibland (ärligt talat har jag ibland svårt att veta vilket parti de olika alliansbröderna härstammar ifrån). Jag har skrivit en del om tokiga Centerutspel i bloggen tidigare, just nu har jag inget färskt i minnet, är för trött antagligen, men jag lovar återkomma med fler så fort jag får nys om något...
God natt nu tokar från alla håll och kanter.

Inga kommentarer: