onsdag 23 februari 2011

Rapport från borgen

Ibland ser man solen från fönstret och när man tittar på termometern förstår man att det är vinter. Storasyster ligger mest och kvider i sängen eller soffan. Även Mellan börjar bli less på att bara leka hemma med sig själv. Ändå kändes allt lite bättre när en vän levererade hem Skruttet, en påse apelsiner och dasspapper. Skruttet var lugn och kramig, hon hade bara varit ledsen en liten stund hade personalen sagt. Hon hade sovit i nästan två timmar! Ja, då hann hon väl inte vara ledsen så lång stund, hon var ju bara där i knappa fyra timmar.

Jag hade tidigare en idé om att barn som egentligen inte ville vara på förskolan kunde ha som strategi att sova väldigt länge. Det fick jag urslaget ur huvudet av en förskolepsykolog och jag hoppas att det inte är så. Men jag tror aldrig någonsin att Skruttet sovit middag så länge. Givetvis är det jobbigt för henne att hela tiden vara på sin vakt, att aldrig kunna ta en amningspaus eller en annan liten paus i mammas trygga famn.

Hon tar igen det när hon kommer hem. Och att sitta fast med ett barn vid bröstet samtidigt som ett annat jämrar sig högt i feberplågor och ett tredje springer omkring snorig i spidermanpyjamas och hittar på hyss, det är ganska avancerat. Nu sover alla tre i vårt sovrum igen och en annan avancerad manöver jag måste ta till ikväll blir att avgöra vart jag ska lyfta vem för att själv få plats. Gårdagens placeringar accepterades inte fullt ut och det gäller att vara clever för att tänka ut nåt nytt.

Imorgon hoppas jag Storasyster är tillräckligt pigg för att kunna sitta i bilen (skit att motorvärmarsladden brann förra veckan) medan jag lämnar Mellan till dagis och teaterbesök och Skruttet på inskolningen (måtte det nu gå vägen). Något möte för mamman i huvudstaden är ju inte att tänka på. Får väl knåpa ihop en motion eller en debattartikel eller nåt istället.

4 kommentarer:

Jenny sa...

du låter inte så positiv till din inskolning :/ ska snart inskola mina barn, får hoppas de går bra =)

Catarina sa...

jag tycker att vår inskolning blivi rätt bra eftersom jag haft möjlighet att avsätta mkt tid. Det är ju en uppslitande process där alla möjliga tankar och funderingar far genom huvudet.Jag funderar mkt på hur man gör en inskolning på bästa sätt egtersom jag själv jobbar inom barnomsorgen. Jag är som sagt ganska nöjd, men det har tagit tid och vi är inte färdiga än. Jag är glad att jag inte börjar jobba heltid på måndag om man säger så

Jenny sa...

Jag hoppas min inskolning blir bra, blir nu till våren.Håller mina tummar. lycka till i fortsättningen / Jenny

Catarina sa...

Lycka till! Det är vissa trösklar man ska över, men en lugn och positiv imställning hos föräldrarna är det som hjälper barnet bäst