fredag 4 februari 2011

Boendedemokrati

Jag vet att det finns ett ord som heter boendedemokrati. Jag vet inte vilka det omfattar. Jag vet inte ens om det är det jag är ute efter, men lite information kunde vara på sin plats.

Tidigare hyrde vi vår lägenhet av kommunen, en av de minst engagerade hyresvärdar man kan tänka sig. Information saknades totalt och direktiven till företaget som skötte fastigheterna var att göra "så lite som möjligt". När fastighetsskötaren menade att vårt kök måste bytas ut, hade kommunen en egen expert som de skickade hit för att fotografera och besiktiga innan han kom fram till samma slutsats.

Under förra året gick vi och oroade oss för vad som skulle hända vid en beryktad försäljning av kvarteret. Ingen information kom. Den första september 2010 fick vi ny hyresvärd. De verkar inte heller ha gått nån kurs i informationsteknik. Än så länge har vi inga nya hyreskontrakt och idag kan vi läsa i lokaltidningen att det ska byggas 24 nya bostadsrätter i kvarteret. Inflyttning våren 2012, om ett år alltså. Huruvida vårt hem ingår i bostadsrättsutbudet framgår inte, men på bilden är vårt hus och ett par till lite suddiga, kanske ingår de inte? Försöker gå in på www.maklarhuset.se och söka på kvarteret Balder i Norrtälje, men Internet explorer slutar fungera varenda gång, så där går inte att få någon mer information. Vad kostar det att bo hemma? I framtiden...

Hur som helst vore det trevligt att få veta någonting för snart måste vi organisera om lite grand. Spjälsängen ska ut, nioåringen måste få ett eget krypin. Men det är ju intressant att först veta vad hyresvärden ämnar göra med huset.

Inga kommentarer: