tisdag 4 maj 2010

Stå aldrig still

Idag var det teknikdugga i skolan, ellära, mekanik, konstruktion och vad står det egentligen i förslaget till förändrad läroplan för förskolan? (nej, den är inte tagen och beslutad än som det sas på jobbet redan i höstas). Det gick väl hyfsat även om handstilen inte var så där lysande när man skrev med en bebis på armen. Bilderna jag försökte rita av verktygen var nog totalt onödiga eftersom det inte gick att se vad det var. Hoppas kopplingsscheman gick att tyda, men det där med transistorn...eh, jag fattar liksom inte grejen med transistorer, en av vår tids största och mest revolutionerande uppfinningar. Och jag hajjar nada.
Efter duggan gick vi igenom planeringen inför övernattningen i militärtält som klassen ska göra, då vi ska arbeta i grupp och göra kokgropar och laga mat i naturen. Verkar bli en riktigt spännande tillställning.
Slutade lite tidigare och hann förbi ICA och länsa halvaprisetdisken; en keso med äpple/päron/vaniljsmak (som jag provar på mackan nu, god), en creme fraiche med karljohan, timjan och citron (blev jättebra i pastan) och en låglaktosyoghurt (som får vänta till frukost), hem och plocka in tvätten som nog fladdrat sen sista april, diskade upp gårdagens disk (igår var det ju bara plugga som gällde) och sen var det dags att hämta de stora tjejerna på skola och förskola. Mellan var lika glad som när jag lämnade henne, men Storasyster hade haft en dålig dag och deppade hela vägen i bilen. Hemma kom de dock igång och lekte rätt snabbt och allt blev genast ljusare. Plockade fram dubbdojjorna för fotbollsträning på gräsplan imorgon. Premiär.
Skruttet var inte på något vidare humör på eftermiddagen, det blev mycket kånka och när vi äntligen kom i säng strax efter åtta var mamman ganska trött. (hade dock muntrat upp mig lite genom att ringa en kvinna som sökt mig för att ge positiva signaler ang. debattartikeln Hanna och jag hade i lokaltidningen igår och tagit emot trevliga MMs med bilder från första maj). Läste Bamse, spelade Mozart, det tog tid innan de somnade. Mellan först, sen Storasyster, Skruttet fick sitta med mamma och skriva debattartikel (blev tvungen att bemöta moderatartikeln om sjukförsäkringar i dagens norrtelje tidning efter att ha läst Veronica Palms blogg i samma ämne, men med helt annat innehåll) i köket en stund innan även hon gav upp.
Imorgon praktik. Ska skriva ut några papper tills dess, sortera. Storasyster har friluftsdag, matsäck, oömma kläder. Och jag måste duscha. Nu väntar jag på tvätten (måste ju ha rena kläder till kongressen) innan jag kan gå i säng, tar en kopp blåbärste. Imorgonbitti är jag trött så jag mår illa, alltid likadant.

Inga kommentarer: