fredag 28 maj 2010

Molnen från morgonen har skingrats

I morse var jag dödstrött och jag tror min första statusrad på Facebook var "nej" kort och gott. Hade ingen lust att gå upp, ingen lust att ta tag i röran hemma eller göra någonting alls för den delen. Tänkte att jag kanske ska gå och lägga mig igen då jag skjutsat barnen till skola och förskola, trots att jag vet att jag inte kan sova på dagen.
Jag har varit trött och förvirrad hela veckan och det känns som jag inte får något gjort hur mycket eld i baken jag än försöker futta på. Ungefär som i en dröm där man springer och springer, men inte kommer någonvart. Kvällarna har varit riktigt jobbiga, gnälliga, struliga och så där som det kan vara när alla är trötta och egentligen inte orkar. Igårkväll kändes det som rena kaoset.
Hur som helst, satte istället på kaffe och Mozart och började gå igenom mail och nyheter i tidning och på dator. Kände lite grand för storstädning men registrerade istället in mig på Newsmill. Petade runt och försökte förstå hur det funkar. Molnen hängde tunga utanför fönstret. Dammade och moppade golvet i vardagsrummet, skrev en artikel till Newsmill och skickade iväg. Det tog bara nån halvtimma så ringde de upp och bad om en bild för att kunna publicera artikeln. Det var ju jättekul. Jag diskade och slängde in en tvätt, hängde den och vek undan en hög, åt riktig lunch.
Sen betalade jag räkningarna som jag inte hann med igår, promenerade med Skruttet så att hon fick sova ute (nu började molnen skingra sig). Lämnade Storasysters sovsaker hos kompisen hon ska sova hos, hämtade Mellan, promenerade hem och Skruttet sov nästan 3 timmar (åh vad skönt). Lagade mat, åt jättemycket mat, moppade golvet i sovrummet, sorterade papper och har nu börjat på dagens nästa debattartikelprojekt, men det här blir till lokaltidningen. Newsmill är ändå fantastiskt, när jag efter knappa 3 timmar gick in och tittade hade över 100 personer redan läst artikeln.
Nu är himlen klarblå, de två minsta inväntar Talang och chips och imorgon är det sovmorgon (veckans enda). Puss.

Inga kommentarer: