onsdag 2 april 2008

hemmakvällar, tvätt och diarré

Jojo, här skrävlar man med att man är hemma 28 kvällar i månaden och nu är det första kvällen den här veckan (och månaden) som man är hemma. I måndags var det ju kommunfullmäktige och igår hade vi personalträff hemma hos en kollega, åt middag (de andra drack vin) och kaffe med kaka. Hämtade barnen hos syster och var inte hemma förrän närmare halv elva och då var jag tvungen att köra en tvättmaskin eftersom Liten bajsat ner sig på morgonen. Somnade dock ifrån tvätten ganska så direkt och var jättetrött vid fem när klockan väckte mig igen. Sovit lite dåligt eftersom jag haft barnen i sängen två nätter i rad. Ville ha det så eftersom Storasyster varit lite orolig på sista tiden och vi är ifrån varandra så långa dagar. Lite närhet. Lite trygghet. Men också ont i kroppen och stel nacke.
Ett par kollegor hade suttit uppe till strax före två. Puh. Och druckit vin. Inte förstår jag hur de orkade jobba idag. Jag börjar visst bli gammal.
Första middagen hemma denna vecka och då blev det blodpudding på beställning av Storasyster. Sen slocknade hon på soffan framför Bolibompa. Liten och jag åt lite glass och sen somnade även hon tämligen snabbt. Jag tog in tvätten från strecket (den som hängt sen i söndags), plockade fram kläder till imorgon och ska nu ge mig på det spännande draget att gå in och kolla om pengarna på mina konton räckt till alla räkningar jag beställt betalning av. Blir säkert en upplevelse.
Annars hade vi en lugn dag på jobbet förutom att en hemsk diarré börjat härja på avdelningen. Först trodde vi att en pojke kanske var allergisk då han drabbades förra veckan. Barnen är nämligen pigga och glada och äter med god aptit trots diarrén. Det var två som blev sjuka förra veckan, men den ena stannade hemma i slutet av veckan och vi anade ännu ingen epidemi. Sen fortsatte bajsandet och påsarna med smutsiga kläder i hallen blev fler och fler. När idag samma kille som förra veckan lidit en omgång återinsjuknade bestämde vi oss för att skicka hem de bajsande barnen för att slippa rundgång i gruppen. Vi skickade hem tre stycken idag. Ytterligare två har varit drabbade av diarrén, men inte visat några tecken under dagen. Även en flicka på andra avdelningen har varit lös i magen så om de är lite snabbare än vi så kanske de kan undvika massinsjuknande i denna otrevliga åkomma.
Och så hoppas man förstås slippa den själv...

Inga kommentarer: